En retro radio i grøn pastelfarve samt teksten

Genbrugsdag for hele familien og åbning af det nye Gi’ & Ta’

08. maj 2024

Der bliver underholdning og aktiviteter for både børn og voksne, når Favrskov Forsyning lørdag 25. maj inviterer til Genbrugsdag på genbrugspladsen i Hammel.

Efter en omfattende renovering er Gi’ & Ta’ på Hammel genbrugsplads klar til genåbning i en forbedret udgave. Det fejrer vi ved at invitere til Genbrugsdag, hvor besøgende blandt andet kan få repareret defekte genstande, udfolde deres kreative side i et kreaværksted, gøre spændende genbrugsfund og nyde lækre pandekager.

Bestyrelsesformand i Favrskov Forsyning, Søren Frandsen, vil klippe snoren til det nye Gi’ & Ta’ kl. 10, hvilket samtidig markerer starten på en dag fyldt med gode aktiviteter:

  • Åbning af det nye Gi’ & Ta’ med tale fra Søren Frandsen – kl. 10.00
  • Repair Café Hammel: Få repareret dine ødelagte ting
  • Aarhus Sweet Food serverer pandekager
  • Kreaværksted, hvor børn kan udfolde fantasi og kreative evner
  • De lokale genbrugsbutikker sælger genbrugsguld
  • Byt genbrugsting i Gi’ & Ta’
  • Udstillinger og konkurrence

Hvad er det nye Gi’ & Ta’?

Gennem årene er mange fine genbrugsting blevet afleveret og taget med hjem fra Gi’ & Ta’. Det er et populært koncept, som sikrer, at mange ting får nyt liv, i stedet for at ende som affald.

Men vi har ambitioner om meget mere genbrug, upcycling og forebyggelse af affald, og har derfor forbedret området til Gi’ & Ta’ i Hammel:

- Når vi åbner det nye Gi’ & Ta’, er det mere end et sted, hvor man kan aflevere og hente brugbare ting. Det er blevet et hyggeligt og indbydende sted, der inspirerer til genbrug. Der er også mulighed for at reparere defekte genstande i vores nye reparationsværksted Reparatoriet, låne forskellige ting i vores udlånskasser og hente diverse materialer i vores materialebank, fx overskudgarn, stof eller træ, fortæller Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning.

I dag omsætter vi ca. 4. kg. genbrug pr. borger i Gi’ og Ta’ områderne på genbrugspladsen i Hadsten og Hammel. Målet er, at der skal genbruges 25 kg. pr. borger i kommunen. Derfor er vi også med i Region Midtjyllands store projekt: Circular Economy Beyond Waste, der netop handler om at skabe mindre affald og mere cirkularitet – og mere genbrug:

- Der er behov for at tænke nyt, når vi skal forlænge produkters levetid og forebygge, at ting bliver til affald. Vi skal derfor også se på, hvordan genbrugspladserne kan understøtte den cirkulære økonomi i lokalsamfundet og skabe muligheder for, at man som borger kan blive en del af den dagsorden. Derfor håber vi, at borgerne vil se det nye Gi’ og Ta’ som deres sted til direkte genbrug, udtaler Sara Funch.

Udover indretningen i den indendørs hal, er der nu også forbedret muligheder til at aflevere byggematerialer, som eksempelvis belægningssten, fliser, træ og mursten. Det nye Gi’ & Ta’ er en del af projektet Circular Economy Beyond Waste, som vi er en del af. Det er støttet af EU’s LIFE pulje. 

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.