Tre affaldsbeholdere står på række i skjul langs hæk

Tømning af beholdere

I Favrskov Kommune henter vi 10 typer affald hjemme hos dig. 

Bor du i en bolig med egne beholdere, skal du sortere dit affald i tre beholdere og kasse til farligt affald.

Bor du i lejlighed, rækkehus eller anden tæt bebyggelse, deler du måske affaldsbeholdere med dine naboer. Beholderne er typisk større og måske delt op på en anden måde, men du skal sortere de samme typer affald.

Tre affaldsbeholdere til sortering af 9 typer affald i hjemmet samt en rød kasse til sortering af farligt affald

I byområder

Bor du i et byområde skal beholderne stå i skel ved fortovet/vejen senest kl. 6.00 på tømmedagen. Dette gælder alle tre beholdere.

Beholderne må gerne stå et andet sted til daglig og først stilles frem på tømmedagen.

Der vil være mulighed for at tilkøbe afhentning ved huset, hvis alle adgangskrav er opfyldt.

I landområder

I landområder (uden for byskiltet) henter skraldemanden fra standplads, dvs. inde på ejendommen, hvis alle krav til adgangsog tilkørselsforhold er opfyldt.

Når kassen er fyldt op, skal du blot stille den oven på en af dine affaldsbeholdere på tømmedagen. Så bytter skraldemanden den til en tom kasse.

Har du ekstra meget affald, kan du købe en kode, som giver dig ret til at få afhentet en sæk med ekstra affald. Sæt koden på sækken og stil den ved siden af beholderen til rest- og madaffald – så tager skraldemanden den med ved næste tømning. Du skal bruge egen sæk.

Prisen er 25 kr. pr. kode.

Du kan betaling med Dankort eller MobilePay.

Køb afhentning af sæk med ekstra affald (Link til webshop)

Madaffald og tekstilaffald skal i en pose, inden du lægger det i din beholder.

Husk at binde en god tæt knude på posen til madaffald. Så minimerer du risikoen for lugtgener og madrester i din affaldsbeholder. Samtidig sikrer du et godt arbejdsmiljø for skraldemanden.

Når du har brugt de poser, du fik udleveret af Favrskov Forsyning, skal du selv købe nye poser. Almindelige affaldsposer kan anvendes.

 

Det er vigtigt, at der er god plads omkring beholderne, så det er nemt for skraldemanden at tømme dem. 

Ønsker du at bygge et skjul eller skur til dine affaldsbeholdere, skal den indvendige bredde være minimum 220 cm og der skal være minimum 10 cm luft mellem beholderne og skjul. Se illustration herunder:

Grafisk illustration af tre affaldsbeholdere i et skjul plus en rød kasse til farligt affald. Derudover er der angivet mål på de forskellige beholdere samt krav til plads.

Bor du i lejlighed, rækkehus eller anden tæt bebyggelse, deler du måske affaldsbeholdere med dine naboer.

Beholderne er typisk større og måske delt op på en anden måde, men du skal sortere de samme typer affald. Følg blot vejledning og piktogrammer på beholderne.

Er en af dine affaldsbeholdere defekt skal du kontakte os via vores selvbetjening - Link til selvbetjening eller på tlf. 89 64 50 00.

 

Entreprenøren der udfører kloakarbejdet, vil sikre at dine beholdere bliver afhentet, fx ved indsamling af beholdere til et opsamlingssted efter aftale med renovationsselskabet.

Her kan du læse, hvor Favrskov Spildevand udfører projekter med kloakarbejde i vejen, og under de enkelte projekter få oplyst, hvorledes dit affald bliver afhentet.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.