Plastflasker, bolsjer og mini affaldsbeholdere med Favrskov Forsynings logo

Samarbejder

Favrskov Forsyning indgår i partnersamarbejder med andre forsyningsselskaber samt en række private partnere.

Formålet med samarbejderne er at bidrage til økonomisk effektivisering, samt medvirke til at øge kvaliteten af vores arbejde og samtidig give mulighed for at skabe innovative tiltag og optimere arbejdsprocesserne til gavn for alle parter. 

Favrskov Forsyning, Mariagerfjord Vand, Morsø Forsyning, Samsø Spildevand, Thy Forsyning, Rebild Vand og Spildevand, Vesthimmerlands Forsyning, Skanderborg Forsyning, Skive Vand og Vandmiljø Randers ejer i fællesskab serviceselskabet Forsyningsservice A/S. Selskabet leverer administrative serviceydelser til sine ejere i overensstemmelse med vandsektorlovens § 19.

Forsyningsservice skal med afsæt i fælles indkøb løse en række opgaver og ydelser, som kommer kunderne i de respektiver forsyningsselskaber til gode.

Formålet med Forsyningsservice er at bidrage til økonomisk effektivisering og at skabe merværdi for aftagerne gennem rationel samdrift af en række standardiserede opgaver og ydelser.

Læs mere om Forsyningsservice.

I 2016 etablerede Favrskov Forsyning et offentligt-privat-partnersamarbejde for perioden 2016 – 2021 med Samn Forsyning (tidligere Odder Spildevand) og Aarhus Vand om fornyelse af vandledningsanlæg og spildevandsledningsanlæg i Odder, Favrskov og Aarhus. Vi kalder samarbejdet for Vandpartner.

Høj effektivitet og lavere omkostninger

Partnerskabet omfatter planlægning, opgravning, foring, tv-inspektion, pumpestationer og opmåling og har i alt 13 deltagende virksomheder.

Vores erfaringer med partnering gennem de seneste mange år er, at vi har stor glæde af samarbejdet. Det får effektiviteten til at stige, og omkostningerne til at falde.

Konkret betyder vores partnerskab om fornyelse af vandledningsanlæg og spildevandsledningsanlæg, at vi over en 10-årig periode får lavet 40 procent flere projekter og investeringer for de samme penge. Til fordel for klimaet og forbrugernes pengepung.

Fokus på kvalitet og innovation

Det afgørende i partneringsaftalen med Aarhus Vand og Samn Forsyning er, at samarbejdet skal medvirke til at øge kvaliteten af arbejdet og samtidigt give mulighed for at skabe innovative tiltag og optimere arbejdsprocesserne til gavn for alle parter - vores kunder, de tre forsyningsselskaber og de eksterne firmaer.

Præsentation af innovation i Vandpartner: Partnering - En ny måde at arbejde og innovere på.

Vores vision er at udvikle fremtidens bæredygtige løsninger gennem samarbejde på tværs af grænser. Vi arbejder ud fra værdierne tillid, faglighed, samarbejde, ansvarlighed, ærlighed, mod og nysgerrighed.

Fælles strategier

Vandpartner er baseret på fælles strategier. Vi har fokus på, at de resultater, som vi skaber sammen, løfter partnerskabet til et højt niveau inden for:

 • Økonomieffektivitet
 • Kundetilfredshed
 • Innovation
 • Samarbejdsglæde
 • Kvalitet

Ny samarbejdskultur

Vi ønsker i Vandpartner at skabe en ny samarbejdskultur i branchen. Vi arbejder derfor ud fra en nytænkende og resultatorienteret partnerskabsmodel, som vi tror på skaber større værdi og udvikler stærkere løsninger end ved traditionelt bygge- og anlægsarbejde.

Det er derfor centralt, at vi som en del af partnerskabet arbejder løbende og systematisk med innovation, der skal understøtte udvikling af nye metoder, produkter og systemløsninger.

Vandpartner består af:

Favrskov Forsyning, Aarhus Vand, EnviDan, NIRAS, Arkil, Aarsleff, VAM, FKSSlamson, NORVA24, LE34, NCC og Sulzer.

Fælles mål for Vandpartner

 • Reducere omkostningerne og forny flere meter ledninger inden for samme budget
 • Opnå en kontinuerlig høj kvalitet
 • Skabe samarbejdsrelationer med et langsigtet fokus, der giver mulighed for fælles udvikling, optimering og strukturering
 • Skabe en sund forretnings- og incitamentsmodel for alle parter
 • Udvikle et socialt og fagligt udviklende samarbejde
 • Yde god kundeinformation og kundeservice

Følg Vandpartner på LinkedIn.

Kontaktperson

Lone Bejder, udviklingschef i Favrskov Forsyning
Tlf.: 89 64 50 02
lb@favrskovforsyning.dk

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.