Selvbetjening
Masser af blandet affald af plast, metal og glas

Vi har kigget i dit affald

I foråret 2019 indsamlede vi affaldet fra ca. 200 husstande for at se, hvad der ender i restaffald og i genbrugsbeholderen. Vi tømte affaldet i to store bunker på jorden, og sorterede det i mere end 20 affaldstyper.

Derfor ved vi nu hvor meget affald, der i gennemsnit afleveres pr. husstand og hvor godt det er sorteret. Vi kan også se, at vi går glip af nogle materialer som bliver brændt og går til spilde, fremfor at blive genanvendt.

Herunder kan du se et udpluk af resultaterne fra kortlægningen:

 

 

En stor del sorteres fra til genbrug – det er rigtig godt.

Men der er også mulighed for at få endnu mere over i den genbrugsbeholderen. Herunder er nogle tips til, hvordan du kan sortere mere fra til genbrug.

 

Det er især pålægsemballage, plastbakker og plastflasker til madvarer, der kommer i restaffaldet. Giv det et hurtigt skyl, så det er fri for madrester – så kan du sagtens lægge det i genbrugsbeholderen. Husk at hård plast er alt det plast du kan tromme på.

En stor del af metal i restaffaldet er konservesdåser, dåser uden pant og foliebakker. Det skal også bare have et hurtigt skyl, og så i genbrugsbeholderen.

Konservesglas udgør klart størstedelen af glas i restaffaldet. Til gengæld er I gode til at frasortere flasker til vin, spiritus og andre drikkevarer.

Det er især salgsemballager af karton, paprør og støbepap, der havner i restaffaldet. Læg hellere æggebakkerne, papkassen fra cornflakes og paprør fra toilet- og køkkenruller over i genbrugsbeholderen.

Aviser, ugeblade og andre tryksager skal naturligvis i genbrugsbeholderen, i stedet for restaffaldet.

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.