Selvbetjening
Genbrugsflag, skilte og containere på Hammel genbrugsplads

Nu får vi nye genbrugspladser i Favrskov

Vi skal genbruge og genanvende endnu mere af vores affald. Det kræver mere plads og det kræver moderne genbrugspladser med en indretning, der giver mening for brugerne. Derfor renoverer Favrskov Forsyning i de kommende år alle genbrugspladserne.

En af de første pladser i Favrskov, Hammel genbrugsplads, åbnede i 1990. Dengang var der ni fraktioner at sortere i: stort og småt brændbart, jernskrot, hårde hvidevarer, haveaffald, papaffald, aviser/ugeblade, tekstiler, glas og PVC.

Siden da er der kommet mange flere sorteringsmuligheder, krav og containere til, og på Hammel genbrugsplads kan du i dag sortere i over 40 fraktioner. Det kræver mere både af pladsmænd, borgere og af genbrugspladsen.

Derfor påbegynder Favrskov Forsyning i 2020 renovering og modernisering af genbrugspladserne i Favrskov, så vi kan sikre at pladserne lever op til den øgede sortering – både i dag, men også i fremtiden.

Pladserne renoveres en ad gangen, og de første er Hammel og Hvorslev. Hammel flytter et stenkast ned af vejen, hvor anlægsarbejdet begynder i 2020. Det betyder, at den gamle plads vil holde åbent imens den nye bygges. I Hvorslev bliver pladsen på den nuværende adresse og udvides en smule. Renoveringen går i gang, efter den nye plads i Hammel er åbnet.

Hadsten og Hinnerup genbrugspladser renoveres de efterfølgende to år.

 

Vil du hjælpe os med at lave en god plads?

Hvis vi skal indrette genbrugspladser, der giver mening for de besøgende, så skal vi høre på dem, der bruger pladserne – dig der bor i kommunen.

Til hver plads nedsættes et brugerpanel, som på nogle møder og workshops skal give input til pladsernes indretning. Ca. 3 – 6 gange i hele perioden. Disse vil ligge uden for normal arbejdstid.

Det kræver ikke ekspertise, men til gengæld lysten til at komme med gode idéer og input.

Vil du være med i brugerpanelet på Hammel genbrugsplads, så send en mail til Mette Raaschou fra Favrskov Forsyning på metra@favrskovforsyning.dk og fortæl lidt om dig selv og hvorfor du gerne vil være med.

Hvis du har nogle gode idéer eller ønsker, du synes vi skal have med, men ikke vil være med i brugerpanelet, så hører vi også gerne fra dig! Send forslag og ønsker til samme mail.

En flok mænd lytter til genbrugsvejleder

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.