Rusten dåse ligger ude i naturen

Lån en affaldsgrab gratis på biblioteket

Fra 4. oktober er det ikke kun bøger, der er på hylderne på bibliotekerne i Favrskov. I forbindelse med dette års udgave af Klimauger lancerer Favrskov Kommune i samarbejde med Favrskov Forsyning og Favrskov Bibliotekerne en ny udlånsordning, der skal gøre det nemmere og sjovere at samle skrald i sit lokalområde.

Læs mere om Klimauger i Favrskov

Affaldsgrabberne, der er en slags forlænget arm til at opsamle skrald med, er chippet og udlånes på linje med bøger.

Person med en affaldstang samler en dåse op fra skovbunden

Så har du et ønske om at tage medansvar og gøre en indsats for at holde vores byer og natur fri for affald, er det bare at tage ned på nærmeste bibliotek og låne affaldsgrabbere til hele familien.

Og der er nok at tage fat i. Øldåser, plastikposer, plastflasker og cigaretskod er blot noget af det affald, der ligger og flyder langs veje, på gaden og i byernes grønne områder. Og det er noget skidt. For selvom et tyggegummi eller et cigaretskod kan syne af lidt, har det fatale konsekvenser at bruge naturen som skraldespand.

Der er indtil videre otte affaldsgrabber på hvert bibliotek.

Dreng samler affald op fra jorden ved en sø

 

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.