billede af indkørsel med ral og småsten

Står dit affald i ral? Så bliver du måske kontaktet af os

01. juli 2024

Der er meget, der skal på plads, når man indfører en ny affaldsordning. Både for os og for vores renovatør.

Vores nye renovatør har nu været i gang så længe, at indkøringen med nye biler, IT-systemer og beholdere er ved at være fuldt implementeret.

Derfor er der nu blevet mere tid til at rette blikket mod adgangs- og tilkørselsforholdene til affaldsbeholderne, og vi vil muligvis kontakte dig, hvis der er noget på din adresse, der ikke opfylder gældende krav.

Vi oplever nemlig en del adresser med løst underlag på adgangsvejen. Adgangsvejen er vejen fra skraldebilens holdeplads til beholderens placering.

Der er nogle specifikke krav til underlaget som skal sikre, at skraldemændene har ordentlige arbejdsforhold og ikke får arbejdsskader i længden. Disse krav er ikke de samme som de var for 30 (eller bare 10) år siden, og derfor er der behov for at ændre forholdene på mange adresser.

Underlag der ikke kan godkendes, er for eksempel:

  • Ral
  • Løst grus
  • Græs
  • Trin

Når underlaget er løst og/eller ujævnt, udgør det er en ekstra belastning for skraldemanden, når han skal trække beholderen hen til skraldebilen. Kravene til underlaget fastlægges af Arbejdstilsynet, og er indskrevet i Favrskov Kommunes Regulativ for husholdningsaffald, som du kan læse her: Affaldsplan og regulativer for affald i Favrskov (favrskovforsyning.dk)

Vi sætter nu gang i at kontakte adresser med forhold, der ikke lever op til kravene. Så måske hører du fra os, hvis det er tilfældet på din adresse.

Hvis du har spørgsmål eller selv vil undersøge hvad der kræves af adgangsforholdene, kan du læse på vores hjemmeside her: Tømning af dine affaldsbeholdere (favrskovforsyning.dk)

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.