Luftfoto af Hvorslev genbrugsplads

Hvorslev Genbrugsplads lukker midlertidigt på grund af renovering

21. marts 2024

Efter påske og frem til august er genbrugspladsen i Hvorslev lukket på grund af renovering.

Genbrugspladsen, der blev opført i 1990, trænger til en modernisering. Derfor skal borgerne i Hvorslev og omegn midlertidigt benytte Hammel Genbrugsplads eller en af de øvrige pladser i Favrskov kommune, når de skal af med affald.

Der vil ikke ske store synlige ændringer på pladsen, da renoveringen primært vil omfatte tiltag, der skal sikre at pladsen imødekommer gældende miljøkrav. Det blev vedtaget af byrådet den 27. februar efter en indstilling fra bestyrelsen i Favrskov Affald.

- For at pladsen kan leve op til de nuværende og fremtidige miljøkrav, renoveres dele af afløbssystemet fra pladsen og der etableres en ”tæt bund” fra området til haveaffald, så eventuelle sprøjtemidler og andre miljøskadelige stoffer ikke løber ned i kloakledningen til regnvand, fortæller Lone Bejder, projekt- og udviklingschef i Favrskov Forsyning.                                                                                              

Nyt adgangssystem og øget overvågning

Hidtil har brugerne af genbrugspladsen skulle scanne sit sundhedskort for at få adgang i den ubemandede åbningstid. Men når pladsen genåbner, bliver det med et nyt adgangssystem med nummerpladeregistrering:

- Vi implementerer et nyt adgangssystem, der aflæser nummerpladen på bilen ved indkørslen. Så er man helt fri for at huske sit sundhedskort, udtaler Jens Drivsholm, driftschef i Favrskov Forsyning og tilføjer:

- Vi har gode erfaringer fra genbrugspladsen i Hammel, hvor det nye adgangssystem har været i drift siden 2021. Det er ligeledes et myndighedskrav fra Favrskov Kommune, at borgerne aktivt skal tage stilling til om de vil komme på pladsen, når der ikke er bemanding. For at benytte den selvbetjente åbningstid, kræver det dermed, at man registrerer sig som bruger og tilmelder sin nummerplade til systemet - både som privat og erhverv.

Tilmelding til selvbetjent åbningstid på Hvorslev Genbrugsplads vil blive tilgængelig her på vores hjemmeside i løbet af foråret.

For at skabe tryggere rammer for både brugere og medarbejdere på pladsen, etablerer vi ligeledes et nyt overvågningssystem samt et nyt hegn rundt om pladsen. Det skal forbedre sikkerheden samt bidrage til at forhindre tyveri og uhensigtsmæssig opførsel.

- Vi håber naturligvis, at den forbedrede overvågning kan holde indbrudstyve væk, men også være med til at sikre, at alle brugere følger gældende regler og retningslinjer, således at vi kan overholde miljøgodkendelsen for pladsen, pointerer Jens Drivsholm.

- Vi beklager de gener, lukningen af Hvorslev Genbrugsplads medfører, men ser meget frem til at byde velkommen igen, når vi åbner pladsen til august, siger Lone Bejder

Læs mere om renoveringen af Hvorslev genbrugsplads.

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.