Foto af en gravemaskine og en håndmand i aftensol

Separatkloakering af Svenstrup

november 2022 - juni 2024

Kontakt oplysninger

Anette Paulin Hansen
89 64 50 09
apha@favrskovforsyning.dk

Entreprenør

VAM A/S

Projektet omhandler en separering af kloakken i Svenstrup i fælleskloakerede områder. Der bliver lavet et 2-strenget system i vejene og opsat et sæt skelbrønde på hver enkelt ejendom.

Kloakfornyelse i Svenstrup

De nuværende kloakrør i området er nedslidte, og derudover har de ikke kapacitet til at rumme de regnmængder vi ser i forbindelse med klimaforandringerne. De nye rør skal sikre at fremtidige kraftige regnskyl ikke skyller urenset spildevand ud i vandløb og kældre.

Spildevand skal således fremover afledes til spildevandsbrønd og regnvand til regnvandsbrønd.

Separatkloakeringen sker på baggrund af Favrskov Kommunes spildevandsplan. Læs Favrskov Kommunes spildevandsplan her.

I forbindelse med kloakering og nødvendig trafikregulering af Viborgvej, vil Vadstedvej i perioden fra 12. marts til 28. marts være spærret for al ind- og udkørsel.

Anlægsarbejdet starter op med etape 1 i november 2022 og forventes afsluttet marts 2024.

Etapeplan for arbejdets udførelse revideres løbende i takt med, at detailprojekterne for de enkelte etaper bliver færdige.

Etape 1

Forventes påbegyndt: November 2022
Forventes afsluttet: Juni 2023

Etape 2

Forventes påbegyndt: Juli 2023
Forventes afsluttet: December 2023

Etape 3

Forventes påbegyndt: Januar 2024
Forventes afsluttet: Marts 2024

Kort der viser etapeplan for kloakprojekt i Svenstrup

 

 

 

For at omlægningen fra fælles kloaksystem til separatsystem får miljømæssig effekt, skal der også ske en omlægning fra fællessystem til separatsystem på privat grund. Det kan både ske mens Favrskov Forsyning omlægger kloakken i området, eller efter Favrskov Forsyning er færdig med omlægningen. Adskillelsen af regn- og spildevandsledningen på egen grund skal udføres af en autoriseret kloakmester, som indsender en færdigmelding til Favrskov Kommune. Grundejerne skal selv afholde udgifter til separatkloakering på egen grund.

Det er også muligt at vælge at nedsive regnvandet på egen grund, eksempelvis i en faskine. Dette kræver en tilladelse fra Favrskov Kommune. Spildevandet skal stadig ledes til den rigtige skelbrønd.

Du kan læse mere om nedsivningstilladelser, færdigmeldinger og andre ansøgninger på Favrskov Kommunes hjemmeside.

Link til byggesagsarkiv.

Den 16. juni blev der afholdt informationsmøde i forsamlingshuset i Svenstrup. Der var et fint fremmøde, og nogle gode snakke om udfordringerne.

Slideshowet fra informationsmødet kan ses her (link til slideshow)

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.