Farlig affald

Forløb 5

Dette forløb handler om farligt affald. Farligt affald er ikke noget nyt, da man i mange år har kunnet aflevere det på landets genbrugspladser. Det nye er, at man nu kan få hentet farligt affald ved husstanden i den røde kasse. Dermed bliver det nemmere at sortere korrekt, og fristelsen til at smide farligt affald i de almindelige beholdere bliver forhåbentlig mindre. 

Der er i forløbet fokus på at formidle, hvad farligt affald er, og hvorfor det er farligt, hvis det ikke sorteres korrekt. Der er primært fokus på farligt affald fra hverdagen, som kan afleveres i den røde kasse. 

Forløbet har først og fremmest til formål at lære eleverne, at det er ”no go” at smide farligt affald i skraldespanden – og gerne gøre dem til ambassadører for dette budskab derhjemme. 

Derudover er formålet at lære eleverne, at sortering af farligt affald er win-win: Mennesker og natur spares for skadelige stoffer, og mange værdifulde materialer fra fx batterier kan genanvendes, når de sorteres korrekt.

Farligt affald

Aktivitet 1: Quiz – ca. 20 minutter
Formål: At eleverne bedre husker det, de har lært om farligt affald

Find linket og lad eleverne deltage via tablet, telefon eller computer. Der er 11 spørgsmål om Farligt affald. 

OBS: Quizzen er lavet i et Kahoot-lignende system, der hedder Quizizz. Det er kun muligt at være 10 deltagere i quizzen, så lad eleverne arbejde sammen i grupper af 2-3 om en telefon/tablet.

Følg dette link og log ind for at starte quizzen. https://quizizz.com/admin/quiz/63fc9eb8670852001d14b028/farligt-affald?source=quiz_share  

Vælg ”Fortsæt med e-mail”

Brugernavn/e-mail: affaldsklubben@gmail.com

Kode: Affald10+

 

 

Opgave 1: Kampagnefilm – 60-120 minutter
Formål: At gøre eleverne til ambassadører for korrekt sortering af farligt affald

I denne opgave kan kreativiteten få frit løb. Der er vide rammer for budskabet, så længe det handler om at sortere farligt affald korrekt. Vis evt. eleverne en af Elretur’s kampagnefilm om batterier med Bodil Jørgensen (https://www.youtube.com/watch?v=bRl4qPlC9Zk )

Fremgangsmåde for filmen:

  • Hver gruppe skal først finde på ”ideen” og lave et storyboard for filmen
  • Udvælg hvem der filmer og hvem der er på. Find evt. udklædningstøj
  • Optag filmsekvenser enten med Ipads eller elevernes egne telefoner
  • Klip filmen sammen
  • Hvis muligt så lav en lille ”film-festival”, hvor forældre og/eller andre klasser kommer og ser filmene.
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.