En masse bøger der er stablet ovenpå hinanden samt et grafisk genbrugs logo

Genbrugsområde på den nye plads i Hammel

På den nye plads i Hammel indretter vi et område, der er top-tunet til at få genbrugsting ud og leve igen.

I bygningen på pladsen indretter vi en hal, hvor der både bliver plads til et Gi’ og Ta’ område, og et område, hvor du kan donere genbrugsting til foreninger.

Genbrug er godt for både klimaet og din pengepung. Vi sparer på jordens ressourcer, mindsker CO2-udledningerne og skaber samtidig glæde og fornøjelser for vores kunder.

Derfor er en vigtig prioritet på den nye plads, at vi skaber optimale muligheder for at kunne genbruge, frem for at smide væk.

Og så indretter vi selvfølgelig selv med genbrugsting, og med inspiration til, hvordan du selv kan upcycle og genbruge ting.

Området til direkte genbrug åbner i åbningsugen uge 34.

Navnet siger næsten sig selv: her kan du gi’ gode genbrugsting videre til andre kunder, og du kan ta’ de genbrugsskatte, du selv finder.

Det kan for eksempel være:

  • bøger, legetøj, pynteting, service, værktøj og andre småting.
  • cykler, haveting, tønder, vinduer, døre og andre store ting.
  • byggematerialer, træplader, fliser, mursten mm.
  • stole, borde, kurve, skamler, hylder, reoler og andre møbler.

I Hammel indretter vi et område i genbrugshallen, hvor Gi’ og Ta’ får god plads. Vi lægger vægt på at gøre det overskueligt og inddelt efter kategorier, så det er nemt for alle at holde god orden.

Gi’ og Ta’ findes allerede på Hadsten genbrugsplads. Her er der stor tilfredshed med konceptet, og vi kan se, at rigtig mange ting får nyt liv. I gennemsnit afleverer hver besøgende på pladsen 1,02 kg og afhenter 0,80 kg. Link til side om Gi' og Ta'

I genbrugshallen indretter vi også et område, hvor du kan donere genbrugsting til velgørende foreninger, ligesom du allerede kan i dag i Hammel.

Foreningerne sælger tingene videre på loppemarkeder eller i lokale genbrugsbutikker. På den måde får de en fortjeneste til et velgørende formål, samtidig med at tingene får nyt liv.

Området vil kunne bookes af godkendte foreninger, og det vil derfor være forskellige foreninger, der modtager genbrugstingene.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.