Grafik af to hænder der holder et skilt med teksten Giv og tag

Gi' og Ta' på genbrugspladserne i Hammel og Hadsten

I GI' og TA' kan du aflevere dine brugte sager og samtidig tage genbrugsguld med hjem igen - helt gratis.

Det er godt for både klimaet og din pengepung. Sammen sparer vi på jordens ressourcer og mindsker CO2-udledningerne. Samtidig skaber det glæde og fornøjelser for vores kunder. 

På Hammel Genbrugsplads har vi estimeret, at der omsættes cirka 44 ton genbrug om året. På Hadsten Genbrugsplads estimeres mængden at være 132 ton om året.

Og det batter virkelig noget at genbruge. Gør du nogle gode fund i Gi’ og Ta’, kan du nemt spare, hvad der svarer til en biltur fra København til Paris.

 • Et 4-personers spisebord sparer 12,5 kg CO2.
 • Fire træstole sparer yderligere 89 kg CO2.
 • Hele 58 kg CO2 spares ved at genbruge fem stykker legetøj.

Lægger du hele din besparelse sammen, giver det godt og vel 150 kg CO2, hvilket svarer til en biltur på knap 1200 kilometer.

OBS: Vi lukker GI' og TA' 15 min. før den bemandede åbningstid ophører.

 

Område med containere til direkte genbrug

Forskellige brugbare ting på hylder i container

Vi tager i mod næsten alle slags brugsting, så længe de er i god stand og kan bruges af andre. Når du afleverer så husk altid: Vil nogen kunne have glæde af denne - eller er den måske for slidt og ødelagt?

På Hadsten Genbrugsplads findes tre containere samt et udendørs område til genbrugsting. For at gøre området mere overskueligt er det inddelt i fire forskellige områder.

 • bøger, legetøj, pynteting, service, værktøj og andre småting.
 • cykler, haveting, tønder, vinduer, døre og andre store ting.
 • byggematerialer, træplader, fliser, mursten mm.
 • stole, borde, kurve, skamler, hylder, reoler og andre møbler.

På Hadsten Genbrugsplads afhenter Folkekirkens Nødhjælp også genbrugseffekter, som de selv håndplukker i containerne. Tingene sælges videre i deres butikker i Hammel og Hinnerup.


På Hammel Genbrugsplads findes GI' og TA' området i vores store genbrugshal. Hallen er også inddelt i forskellige områder til:

 • Markerede områder til møbler
 • Hylder til pynt, nips og køkken
 • Hylder til DVD'er, CD'er og bøger
 • Pallerammer til bamser og legetøj
 • Pallerammer til byggematerialer og hobbyting

I genbrugshallen kan du også aflevere til velgørende foreninger i 'genbrugsburet'. De ting, som foreningerne ikke kan sælge videre, stilles tilbage i Gi' og Ta' området.

Personalet på genbrugspladsen har altid ret til at fjerne ting i Gi’ og Ta’ området.

Vaser, glas, kopper og andre fine ting til direkte genbrug

Det skal være en god oplevelse for alle at gi’ og ta’:

 

1. Tag dine ting op af medbragte kasser og poser. Kasser og poser afleveres i en anden container/beholder på pladsen.

2. Stil tingene pænt og ordentligt. De mindre ting på hylderne – de større ting på gulvet langs væggen.

3. Genbrugsvejlederen kan til enhver tid fjerne ting fra Gi' og Ta' området.

 

Tak for hjælpen!

Fordi det gavner både dig og klimaet.

Hver gang vi kan genbruge ting, forlænger vi produkters levetid og undgår produktion af nyt. Det sparer kloden for store CO2-udledninger, der ellers er med til at øge den globale opvarmning. Samtidig sparer det på ressourcer som metal og træ samt olie til produktion af plast. Alt i alt er det win-win-win, når vi genbruger.

I Gi’ og Ta’ området er tingene gratis. Så der er ingen tvivl om, at du også sparer lidt kroner og øre ved at vælge genbrug fremfor at købe nyt. Og hvem ved, måske finder du noget helt unikt til dig selv, eller en du har kær.

Det er også en oplagt mulighed, hvis du kan lide at sætte småting i stand selv. Måske kan du give bordet en slibning, ombetrække et par stole eller male en gammel vase? Mulighederne er mange, og du kan give tingene dit helt eget præg. Du kan naturligvis også tage tingene med hjem, helt som de er.

Genbrugsvejlederne må gerne fiske ting op af containerne på pladsen og sætte dem i Gi’ og Ta’ området. Du må også gerne spørge, om de kan hjælpe dig, hvis du kan spotte noget guld i en container, så længe det kan fiskes op på forsvarlig vis. Dette gælder ikke på udvalgte fraktioner f.eks. elektronik, gips og miljøfarligt affald.

Hvis du kommer med brugbare ting, som du ikke ønsker skal genbruges af andre kunder, skal du kontakte genbrugsvejlederne, der vil sørge for at tingene ikke ender i Gi' og Ta’ området.

I Hadsten kan du aflevere og tage genbrug i Gi' og Ta' området.

I Hammel kan du aflevere til privat brug i Gi' og Ta', men også til lokale velgørende foreninger, som skiftes til at hente genbrugseffekter i Genbrugsburet.

I Hinnerup er det også muligt at aflevere ting til velgørende foreninger, men her er ingen Gi' og Ta' (endnu).

Det er vigtigt, at du selv afgøre, hvor dine ting skal placeres. Og husk at du ikke må tage ting fra foreningscontaineren.

Foreningerne sælger nemlig tingene videre på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker. På den måde får de en fortjeneste til et velgørende formål, samtidig med at tingene får nyt liv.

Når vi går i gang med at renovere de øvrige genbrugspladser i kommunen, etablerer vi både Gi' og Ta' og mulighed for at aflevere til foreninger.

Vi samarbejder med Aarhus Klunserne, Kirkens Korshær Hinnerup, Røde Kors Hadsten-Hinnerup samt Folkekirkens Nødhjælp i Hammel og Hinnerup.

Vil din velgørende forening også have adgang til genbrugsområderne, så tøv ikke med at kontakte os for flere informationer.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.