Tank med rensemaskine på renseanlæg

Vandsektor vinder Højesteretssag mod SKAT

I november 2018 gav Højesteret vandbranchen medhold i en principiel sag mod Skatteministeriet om skat på vand. Afgørelsen medfører en mindsket skattebetaling for perioden 2010 og frem.

Sagen handler om den skattemæssige værdisætning af spildevandsselskaber, og kunne være endt med en regning på op til 36 mia. kr. i ekstra skat til danskerne. Vandsektorens sejr betyder i stedet, at taksten kan reduceres.

For Favrskov Forsynings kunder betyder afgørelsen, at en standard husstand med et forbrug på 130 m³ vand, kan se frem til at spare ca. 50-80 kr. om året for afledning af spildevand.

Vi forventer desuden, at der vil komme en tilbagebetaling af allerede betalte skatter for Favrskov Forsyning. Denne proces er under afklaring af Skattestyrelsen og det er uklart, hvornår en sådan proces er færdigbehandlet og Favrskov Forsyning modtager en tilbagebetaling af allerede betalte skatter.

Vandselskaberne er hvile i sig selv-selskaber, og genererer derfor ikke overskud.  Men deres skattemæssige fradrag fastsættes ud fra en anslået værdi af deres aktiver. Og det er netop uenigheden i den skattemæssige værdiansættelse, der har været sagens kerne.

- I Favrskov Forsyning er vi godt tilfredse med afgørelsen i sagen, da det betyder, at alle vandselskaber får værdiansat deres aktiver ens rent skattemæssigt. Samtidig er det vores holdning, at niveauet for skattebetalings er langt fra de politiske intentioner i vandsektorloven om lavets mulige priser for forbrugerne, udtaler Søren Frandsen, bestyrelsesformand i Favrskov Forsyning.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.