Tommelfinger holder på vandslange, så vandstråle spredes

Erhverv og trappebetalingsmodel

I 2013 besluttede Folketinget, at betalingen for spildevand skal være mere kostægte. Derfor blev der indført en trappemodel, der medfører, at spildevandstaksten gøres afhængig af vandforbrugets størrelse.  Ejendomme, hvorfra der drives erhverv på markedsmæssige vilkår og som har et vandforbrug større end 500 m3 om året, har fra 1. januar 2014 kunnet få et mere kostægte vandafledningsbidrag, hvis de tilmelder sig trappemodellen via den elektroniske tilmeldingsordning.

Ejendomme, hvorfra der drives erhverv på markedsmæssige vilkår med et vandforbrug over 500 m3, skal tilmelde sig afregningssystemet efter trappebetalingsmodellen. Kun de, der har tilmeldt sig trappemodellen via den elektroniske tilmelding, kan komme i betragtning.

For at opnå spildevandsbetaling efter trappemodellen kræver det, at ejendomsejeren afgiver en erklæring om anvendelsen af ejendommen. Dette skal også ske via den elektroniske tilmeldingsordning.

Fristen for tilmelding er den 15. oktober året, før det skal være gældende.

De ejendomme, der er tilmeldt, skal ikke tilmeldes igen, men alene meddele ændringer.

Tilmelding til trappemodellen

Læs mere om bekendtgørelse om fastsættelse af den variable del af vandafledningsbidraget

Læs mere om Trappemodellen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.