Rød kasse til farligt affald står på hylde i bryggers

En lille kasse med en farlig mission

Nok er den lille, men den røde kasse gemmer på farlige ting og sager. Læs mere om kassen til miljøfarligt affald her.

Luk kassen op

Har du endnu ikke kigget i den røde kasse, så skynd dig! Her finder du nemlig informationsmateriale, der kan hjælpe dig godt i gang med den nye sortering. I kassen finder du også affaldsposer til tekstil- og madaffald.

Når du har kigget i kassen, skal du placere den tørt og forsvarligt så børn og dyr ikke kan få fat i den. Du kan for eksempel sætte den i bryggerset, i garagen eller der, hvor du har plads. Undgå at lade kassen stå udendørs i vind og vejr.

Hvad må lægges i kassen?

I kassen må du lægge både farligt affald og småt elektronik. Det kan for eksempel være batterier, elpærer eller rengøringsmidler. Det kan også være en ødelagt mobiltelefon, en knækket ledning eller brugte hovedtelefoner.

Batterier og elpærer kan lægges i fryseposer, inden du lægger det i kassen. Men ellers skal du blot lægge øvrigt affald direkte i kassen. Sørg dog for at låg på flasker og dunke er skruet korrekt på.

Se vejledning til sortering af Farligt Affald

Kvinde lægger en spraydåse i kassen til farligt affald i bryggers

Hvordan afhentes kassen?

Når du har fyldt din kasse op med farligt affald, skal du stille den ud til en af dine beholdere udendørs på tømmedagen - ovenpå eller ved siden af. Du bestemmer selv, hvilken beholder du sætter den ved.

Skraldemanden tager din fyldte kasse med og sætter en ny ovenpå dine beholdere. Indimellem kan du være uheldig at opleve, at skraldemanden ikke tager din kasse med. Det kan skyldes, at låget ikke er sat ordentligt på, eller at der ikke har været plads til flere kasser i skraldebilen. Er kassen ikke taget med, skal du stille den ud igen på næste tømmedag.

Det vigtigt, at kassen er fyldt helt op og lukket korrekt, før den sættes ud til aflevering.

Hvad sker der med affaldet i kassen?

Farligt affald bliver kørt til et sorteringsanlæg og videre til forskellige behandlingsanlæg, hvor miljøskadelige indholdsstoffer bliver fjernet, og genanvendelige råstoffer udvindes, så de kan bruges i nye produkter.

Elektroniske produkter sendes til et sorteringsanlæg, hvor genbrugelige komponenter sorteres fra. Derudover bliver materialer som metal og plast sorteret fra til genanvendelse, så de kan indgå i et nyt kredsløb. Al data på mobile enheder som pc’er, telefoner og tablets slettes under gældende lovgivning.

 

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.