Genbrugsbeholder i indkørsel

Ofte stillede spørgsmål

Her får du svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte får angående genbrugsbeholderen.

Genbrugsbeholderen tømmes 1 gang om måneden. Se dine tømningsdage.

Du kan for eksempel tilmelde dig vores sms-tjeneste. Så får du en sms dagen før din beholder tømmes.

Ekstra genbrugsaffald kan afleveres på genbrugspladsen og i vores affaldskuber, der er placeret centrale steder i kommunen. 

Kniber det med at have affaldet i genbrugsbeholderen, kan vi tilbyde, at man får en ekstra genbrugsbeholder (tømning hver 4. uge). 

Nej. Alle husstande i Favrskov skal have en genbrugsbeholder eller være med i en fællesløsning. 

Højre side af beholderen – når beholderens håndtag vender ud mod dig - er til papir og pap. Venstre side er til rengjorte emballager af glas, metal og hård plast. Se uddybende i vores sorteringsguide.  

Ja, du må meget gerne trykke dåserne sammen, så de fylder mindre. Det giver bedre plads i både din beholder og i skraldebilen, som tømmer den.

Du kan for eksempel:

  • Trykke dåserne sammen, så de fylder mindre
  • Aflevere dåserne på genbrugspladsen
  • Spørge naboerne om de har ekstra plads i deres beholder.
  • Aflevere dåserne i affaldsbobler/-kuber, der står forskellige steder i kommunen.

Flasker og drikkedåser skal være tomme.
Emballage fra madvarer skal skylles, så alle madrester er væk.

Ja, bølgepap og æggebakker må gerne komme i genbrugsbeholderen. Det er dog vigtigt, at papkasserne ikke er så store, at de sidder i spænd i beholderen og blokerer for andet affald. De skal ligge løst, så de nemt kan tømmes ud af beholderen.

Er dine papkasser store, kan du eventuelt klippe dem i mindre stykker. Pizzabakker, mælkekartoner samt pap og papir med madrester på skal i beholderen til dagrenovation.

Nej. Porcelæn, keramik og sten er ikke glas. Det er meget vigtigt, at det ikke kommer i genbrugsbeholderen, da det ødelægger produktionen af nyt glas.

Nej. Mælke-/ juicekartonen og lignende er ikke kun lavet af pap, men er et blandingsprodukt af pap, plast og metalfolie. Mælke-/juicekartonen skal derfor afleveres i sækken/beholderen til dagrenovation.

Ja, kødbakker må gerne komme i genbrugsbeholderen. Også de sorte.

Af hygiejniske hensyn til de personer, der står med manuel sortering på sorteringsanlægget, skal tømme kødbakkerne for madrester og give dem et let skyl, inden du lægger dem i genbrugsbeholderen.

Tidligere har det ikke været tilladt at lægge kødbakker, urtepotter og andre sorte plastemballager i den todelte genbrugsbeholder. Sorteringsanlæggene som vi sender glas-, metal- og plastaffaldet til, har haft udfordringer med at adskille sort plast fra resten af affaldet. Det betød, at det gik tabt i genanvendelsesprocessen. Det anlæg vi afleverer til i dag, kan godt håndtere det sorte plastaffald.

Nej, aflevér den på genbrugspladsen eller til storskrald.

Nej, de kan ødelægge båndet på sorteringsanlægget. Aflever dem i stedet på genbrugspladsen.

Nej, aflevér det i stedet på genbrugspladsen

Nej, læg dem i dagrenovationen eller aflever dem på genbrugspladsen.

Det må de gerne, men papiret makuleres ikke. Hvis du ønsker dem brændt, kan du aflevere dem til Hammel fjernvarme mod betaling.

Rengjorte sennepsglas, syltetøjsglas og andre konservesglas må gerne komme i genbrugsbeholderen. Og det må drikkeglas også.

Vinduesglas og spejlglas må ikke komme i, men skal i stedet afleveres på genbrugspladsen.

Nej, låg fra syltetøjsglas, rødbedeglas og lignende skal skrues af inden du lægger det i beholderen. Men både låg og glas må komme i genbrugsbeholderen.

Ja, du må gerne komme urtepotter uden jord og andet snavs i genbrugsbeholderen.

Tidligere har det ikke været tilladt at lægge kødbakker, urtepotter og andre sorte plastemballager i den todelte genbrugsbeholder. Sorteringsanlæggene som vi sender glas-, metal- og plastaffaldet til, har haft udfordringer med at adskille sort plast fra resten af affaldet. Det betød, at det gik tabt i genanvendelsesprocessen. Det anlæg vi afleverer til i dag, kan godt håndtere det sorte plastaffald.

Nej, du må ikke lægge affaldet i poser, inden du kommer det i genbrugsbeholderen. Det er blød plast/folie, og sorteringsanlægget kan ikke håndtere blød plast/folie, når det er blandet sammen med det andet affald. Poser og folie skal i stedet i dagrenovationen.

Hvis din genbrugsbeholder mod forventning ikke er blevet tømt, skal du henvende dig via AffaldOnline (link til Klag over tømning) eller kontakte Favrskov Forsyning på 89 64 50 00 eller affald@favrskovforsyning.dk.

Som det er nu kan vi tilbyde, at man får en ekstra genbrugsbeholder (tømning hver 4. uge). Kontakt Favrskov Forsyning på 8964 5000 eller affald@favrskovforsyning.dk, hvis du vil høre om det er muligt hos dig.

Låget på din genbrugsbeholder skal kunne lukkes, og der må ikke være materialer over skillerummet. Bilen der tømmer beholderen er to delt, og når materialerne stikker op over skillerummet er der risiko for at de bliver blandet sammen ved tømningen – og så er den gode indsats med at sortere ødelagt. Ind til næste tømning kan du bruge klare sække - en sæk til papir og pap og en til emballager. Stil sækkende ved siden af din beholder ved næste planlagte tømning. Så tager skraldemanden det hele med.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.