De nye beholdere er på vej

Se her, hvad du skal være opmærksom på

I perioden 20. februar - 16. april 2023 modtager du dine nye affaldsbeholdere. Her kan du se, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med udrulningen af den nye ordning.

Du må begynde at bruge dine nye beholdere, når du får dem. Men der er lige et par ting, du skal være opmærksom på:

Har du et stativ med sæk?

Hvis du har et stativ med sæk til din dagrenovation, skal du bruge det til og med sidste tømning i april. Herefter skal du lægge dine poser med restaffald i den nye beholder til rest- og mad affald. Se dine tømmedage her.

Beholderen til mad- og restaffald

Indtil 1. maj vil din nye beholder til rest- og madaffald blive tømt som dagrenovation efter den nuværende ordning og tømmekalender. Det betyder også, at du først skal sortere madaffald efter 1. maj, da madaffaldet ikke vil blive sorteret fra til genanvendelse.

Beholder til papir, pap og tekstilaffald

Beholderen bliver først tømt efter 1. maj. Er beholderen fuld, kan du aflevere ekstra papir, pap og tekstilaffald på genbrugspladsen. Se dine tømmedage her.

Beholder til plast, mad- og drikkekartoner samt glas og metal

Du skal begynde af sortere hård plast, blød plast, mad- og drikkekartoner samt glas og metal i den nye beholder. Men beholderen tømmes efter samme tømmekalender som den "gamle" genbrugsbeholder frem til 1. maj. Se dine tømmedage her.

Kassen til farligt affald

Du må gerne lægge farligt affald i kassen. Men skraldemanden kan først ombytte kassen til en ny efter 1. maj.

 

Beholder til rest- og madaffald

Indtil 1. maj tømmer vi beholderen som dagrenovation efter den nuværende ordning. Herefter følger tømningen den nye tømmekalender. Du skal derfor først sortere madaffald efter 1. maj.

Se dine tømmedage her.

Beholder til papir, pap og tekstilaffald

Beholderen tømmes først efter 1. maj med nye tømmedage. Se dine tømmedage her.

Er beholderen fuld, kan du aflevere ekstra papir, pap og tekstilaffald på genbrugspladsen. 

Beholder til plast, mad- og drikkekartoner samt glas og metal

Du skal sortere efter den nye ordning. Men beholderen tømmes efter samme tømmekalender som den "gamle" genbrugsbeholder frem til 1. maj. Herefter følger tømningen den nye tømmekalender.  Se dine tømmedage her.

Kassen til farligt affald

Skraldemanden kan først ombytte kassen efter 1. maj. 

Efter første maj kan du stille din fyldte kasse oven på en af dine beholdere på tømmedagen. Så tager skraldemanden den med og stiller en tom.

 

Vi kører ud med de nye beholdere i perioden 20. februar - 16. april 2023.

Indtast din adresse i feltet, og se hvilken uge de nye beholdere bliver leveret til din adresse.

Vi henter dine ‘gamle’ plastbeholdere senest en uge efter, du har fået de nye. Det betyder, at du i en kort periode kommer til at have i alt 5 beholdere stående.

Husk at lade de "gamle" beholdere stå synligt på ejendommen, så vi kan finde dem.

Hvis du har et stativ til restaffald, er det dit eget. Det er dermed op til dig, hvad du vil bruge det til efter 1. maj. Du kan aflevere det på genbrugspladsen i containeren til jern og metal.

Den gamle genbrugsbeholder genbruger vi i den nye ordning til sortering af papir, pap og tekstiler. Vi fjerner skillerummet, sørger for at vaske den og gør den klar til den nye ordning.

De gamle plastbeholdere til restaffald genbruger vi, hvis de er god nok stand. Ellers bliver de genanvendt til nye plastprodukter.

For at hjælpe dig godt i gang med den nye ordning, har vi lagt en startpakke med poser til madaffald, poser til tekstilaffald samt infomateriale med gode råd og vejledning til sortering i den røde kasse til farligt affald.

Hvis du ikke har modtaget en rød kasse til farligt affald kan du hente poser på genbrugspladsen.

Bor du i lejlighed, rækkehus eller anden tæt bebyggelse, hvor du deler affaldsbeholdere med dine naboer, vil I få leveret nye beholdere i perioden fra den 13. marts til den 16. april. Når de nye beholdere er leveret, er de klar til brug.

Overgangen til den nye ordning betyder, at det er en helt ny renovatør, der efter 1. maj skal tømme beholderne efter nye ruter og tømmeplaner. Det kan medføre, at der på nogle adresser kan gå længere tid end normalt fra tømning af gamle beholdere til tømning af nye. Men heldigvis er der mulighed for at komme af med ekstra affald:

  • Du kan stille en sæk med det ekstra affald ved siden af sin beholder. Så tager skraldemanden det hele med.
  • Du kan aflevere de samme typer affald på genbrugspladsen, hvis det er nødvendigt at komme af med ekstra affald. Sorteringen er dog lidt anderledes på genbrugspladsen i forhold til beholderne. I en begrænset periode vil der ved henvendelse til genbrugsvejlederen også være mulighed for at aflevere restaffald på pladsen. Dette gælder dog kun i den bemandede åbningstid.
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.