Problemer med afløbet

Klukker afløbet, eller kan du ikke komme af med spildevandet, kan det være tegn på, at kloakken er stoppet. Her er et par praktiske informationer og gode råd til, hvad du skal gøre.

Hvor er problemet?
Som grundejer har du ansvaret for alle kloakinstallationer på din egen grund. Vi har derimod ansvaret for, at vores kloaksystem – uden for din grund - fungerer effektivt. Derfor er det første, du skal gøre, at finde ud af, om forstoppelsen er i din egen kloak. Det kan du gøre ved at kigge ned i din skelbrønd eller den sidste spildevandsbrønd på din grund inden udløb til vejen.

Skelbrønden står fuld af vand
Løft dækslet til din skelbrønd og se om den er fyldt med vand. Er den det, er det sandsynligvis kloakledningen uden for skel, der er er stoppet. Kontakt derfor vores spildevandsvagt på 89 64 50 20. Han vil sørge for at rense ledningen, så dit spildevand igen kan løbe væk fra din grund – uden udgift for dig.

Skelbrønden er tom
Er skelbrønden ikke fyldt med vand, er forstoppelsen højst sandsynligt opstået i din egen kloak. I den situation skal du kontakte et privat spulefirma eller en autoriseret kloakmester. Dette arbejde skal du selv betale for.

Hvad er en skelbrønd?
En skelbrønd er en mindre brønd, der er placeret på din grund – ca. 1 meter fra skel. Skelbrønden giver nem og hurtig adgang til din del af kloaksystemet, hvilket er en fordel, hvis der opstår problemer med kloakken. Det er vigtigt, at dækslet på skelbrønden er let at komme til. Du må derfor ikke lægge fliser eller plante blomster, buske eller lignende over dækslet.

Kontakt altid os, hvis du er i tvivl om hvad du skal gøre, så hjælper vi dig gerne med gode råd.

Oplever du driftsforstyrrelser, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 89 64 50 20 - 24 timer i døgnet 7 dage om ugen.