Håndværkere kommer med brædder på genbrugsplads og smider dem i container

Virksomheder får fleksibel adgang til genbrugspladser i Østjylland

27. august 2018

En ny og fleksibel ordning gør det nemmere for virksomheder i de 12 Business Region Aarhus kommuner at komme af med deres affald.

De 12 kommuner og deres affaldsselskaber er gået sammen om at tilbyde en ny fælles ordning, hvor virksomhederne kan købe sig adgang til at aflevere affald på genbrugspladserne på tværs af kommunegrænserne via en simpel SMS-ordning – og samtidig kan de nøjes med at betale pr. besøg.

Hidtil har virksomhederne skulle betale et større årligt gebyr for at komme af med affald i de fleste østjyske kommuner. Det har for de virksomheder, der arbejder i flere kommuner, været en dyr fornøjelse og i praksis betydet, at meget affald er blevet transporteret unødigt rundt.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at skabe en sammenhængende og fleksibel ordning for det østjyske erhvervsliv, når de har brug for at benytte genbrugspladser på tværs af vores 12 kommuner. Den nye ordning vil gøre det muligt for fx håndværkere at håndtere deres affald på en mere effektiv og miljørigtig måde - og samtidig spare både tid og penge, siger Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune.

Virksomheder, der ønsker at benytte sig af SMS-ordningen, skal tilmelde sig ordningen på deres egen kommunes eller affaldsselskabs hjemmeside. Priser pr. besøg og åbningstider på genbrugspladserne er forskellig kommunerne imellem.

Download oversigt over genbrugspladser, der er med i SMS-ordningen.

Tilmeld din virksomhed

Du kan tilmelde din virksomhed til SMS-ordningen her.

Kontakt

Nils Borring, borgmester Favrskov Kommune, mobil 3030 8284

Sara Funch, direktør, Favrskov Forsyning A/S, mobil 2010 2395

Om Business Region Aarhus

  • Business Region Aarhus er et politisk interessefællesskab med fokus på at skabe vækst og udvikling i Østjylland.
  • Business Region Aarhus består af et fællesskab mellem de 12 østjyske kommuner: Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Skanderborg, Silkeborg, Syddjurs, Viborg og Aarhus. 

 

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.