Selvbetjening
Vi giver dit affald videre

Vi giver dit affald videre

04. juli 2019

Hidtil har det ikke været tilladt at tage ting op ad containerne på genbrugspladserne. Hverken for personalet eller for brugerne. Denne regel ændrer Favrskov Forsyning nu en smule.

Nu må pladsmændene i Favrskov flytte ”affald” fra de forskellige containere og sende dem videre til direkte genbrug, hvis de vurderer, at tingene er i brugbar stand. Jens Drivsholm, driftschef i Favrskov Forsyning, forklarer:

- På genbrugspladserne i Hammel og Hinnerup må vi flytte brugbare ting som brugerne afleverer, til de specielle containere til genbrugsting. Disse containere bliver efterfølgende tømt af frivillige organisationer og sportsforeninger, der sælger tingene i deres genbrugsbutikker eller på loppemarkeder for at give overskuddet til et godt formål. I Hadsten flytter vi genbrugstingene til vores GI’ og TA’ område.

- Formålet med det nye tiltag er at skabe mere direkte genbrug. Ved direkte genbrug bruger man nemlig ting til samme formål igen. Det kan fx være tøj eller møbler, der kan bruges af andre. På den måde forlænger vi produkters levetid og undgår fremstilling af nyt – til stor gavn for klimaet, pointerer Jens Drivsholm.

Aktivt fravalg

Hvis man ikke ønsker, at andre skal have mulighed for at genbruge de ting, man afleverer på genbrugspladsen, skal man fortælle det til personalet.

I Hvorslev er der i øjeblikket ingen container til genbrugsting, da der mangler en organisation til at stå for administration og tømning.

Til nyhedsoversigten

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.