To kopper med Favrskov Forsynings logo står på kant af container på genbrugspladsen

Takster for 2021 er vedtaget

28. oktober 2020

På byrådsmødet den 27. oktober godkendte byrådet i Favrskov Kommune taksterne for 2021 i Favrskov Forsyning.

Overordnet set vil den samlede regning til Favrskov Forsyning ikke ændre sig markant for en almindelig husstand. Taksterne stiger på affaldsområdet, men for langt de fleste af vores kunder bliver det billigere at aflede spildevand.

For en privat husstand med ugentlig sækketømning og brug af genbrugspladserne vil merudgiften i 2021 være på 424 kr. på affaldsområdet. Heraf stiger taksten for afhentning af dagrenovation med 34 kr. og taksten der omfatter anvendelse af genbrugspladserne, tømning af genbrugsbeholderen samt ordning for storskrald for private husstande stiger fra 1.720 kr. i 2020 til 2.110 kr. i 2021.

Stigningen skyldes ifølge Søren Frandsen, bestyrelsesformand i Favrskov Forsyning især to faktorer:

-  Vi oplever øget aktivitet på genbrugspladserne og vi forventer, at vores kunder også i 2021 afleverer mere og mere affald til genbrug. Det er i sig selv meget positivt, da det fortæller os, at vi har et rigtig godt servicetilbud og at flere sender deres affald til genbrug. Men stigningen i affaldsmængderne betyder også øgede omkostninger til bortskaffelse og behandling af affaldet. Samtidig er indtægten fra salg af genanvendelige materialer faldet væsentligt, på grund af lavere salgspriser. Derfor ser vi os nødsaget til at hæve prisen for at komme på genbrugspladserne, hvilket afspejles i de nye takster.

På spildevandsområdet vil en almindelig husstand med et årligt vandforbrug på 150 m3 opleve et fald i prisen på 327 kr. – fra 7.177 kr. i 2020 til 6.850 i 2021. Faldet skyldes primært en mindre aktivitet på vores anlægsprojekter.

Den samlede stigning for en almindelig husstand med egne affaldsbeholdere og tilkobling til kommunale kloaknet vil dermed være 97 kr. i forhold til taksterne i 2020.

 

Stigning er størst for kunder med septiktank

Den samlede takststigning vil være størst for de ca. 10% af forsyningens kunder, der ikke er tilsluttet det kommunale kloaknet, men i stedet er tilmeldt tømningsordning for egen septiktank. Her stiger taksten for fra 500 kr. i 2020 til 700 kr. 2021. Dermed vil de opleve en samlet stigning på 624 kr. fra 2020 til 2021, når taksten på affaldsområdet medtages. Stigningen skyldes stigende leverandørpriser og et opsamlet underskud, der skal dækkes.

- Udgangspunktet for beregningen af taksterne på affalds- og spildevandsområderne er, at økonomien skal ”hvile i sig selv”, hvor eventuelle over- og underskud overføres til senere regulering. I 2021 forventer vi at kunne udligne underskuddet fra 2020, forklarer Søren Frandsen.

 

Se takster for 2021 på affaldsområdet

Se takster for 2021 på spildevandsområdet.

 

Kontakt for yderligere oplysninger:

Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning: 20 10 23 95 / safu@favrskovforsyning.dk

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.