Skilt til deponi ved container på genbrugsplads

Store forbedringer i sortering af deponiaffald

21. juni 2019

Brugerne på genbrugspladserne har fået godt styr på sorteringen af affaldet til deponi. En stikprøve af containerne til deponi viser store forbedringer siden 2017.

For to år siden viste en lignende undersøgelse, at kun 2/3 af affaldet i containerne til deponi rent faktisk var egnet til deponi. Resten kunne genanvendes eller brændes. Den dårlige sortering er både dyrt for miljøet, forsyningen og for forbrugerne.

Heldigvis er mængden af fejlsorteret affald i deponi faldet markant siden 2017:

 

 

Den positive udvikling skaber naturligvis glæde i Favrskov Forsyning:

- Det er skønt at se, at brugerne på genbrugspladserne er blevet bedre til at aflevere deres affald i de rigtige containere. Vi har haft meget fokus på at nedbringe mængden af fejlsorteret affald på vores genbrugspladser. Især i containerne til deponi og småt brændbart. Vi har blandt andet fået mere personale på pladserne til at vejlede kunderne, vi har lavet informationskampagner, fået nye skilte, dækket deponi-containerne i Hadsten, Hammel og Hinnerup til, så man skal henvende sig til personalet for at benytte disse containere, og vi har altid fokus på at yde en god og venlig kundeservice. Derfor er det meget glædeligt, at vores indsats nu også viser sig i sorteringen, fortæller Jens Drivsholm, driftschef i Favrskov Forsyning.

Deponiaffald er affald, der hverken kan genbruges, genanvendes eller brændes. Det er nederste niveau i affaldshierarkiet – affald vi ikke kan bruge til noget som helst.

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.