Gennemsig blød plast med grønt genbrugslogo

Send din bløde plast til genbrug

07. november 2019

Kender du fornemmelsen af, at skraldespanden bliver fyldt alt for hurtigt? Måske tager dit bløde plastaffald meget af pladsen.

Især emballage fra madlavningen kan fylde meget, når vi forsøger at mase lidt ekstra affald ned i posen. Og det er måske ikke så mærkeligt: Produktionen af plast er tyvedoblet siden 1964. Og desværre smider vi det meste ud efter blot at have brugt det en enkelt gang.

Heldigvis kan du lægge emballager af glas, metal og hård plast i din genbrugsbeholder, så det ikke optager plads i din skraldespand til dagrenovation/restaffald. Men vidste du, at du også kan sende blød plast til genbrug, i stedet for at smide det i skraldespanden?

Hvad er blød plast?

Blød plast (eller plastfolie) er eksempelvis plastikposer, fryseposer, affaldssække, indpakningsplast fra toiletpapir osv. En god huskeregel er, at blød plast er den plast, du kan slå knude på eller kramme i hånden.

Aflever blød plast på genbrugspladsen

Den bløde plast kan vi desværre ikke samle ind i din genbrugsbeholder. Plasten kommer nemlig til at sætte sig fast i det sorteringsanlæg, der finsorterer affaldet. Men vi vil meget gerne modtage blød plast på genbrugspadserne - i de opstillede stativer rundt omkring på pladserne (se foto herunder). For her kan vi sende plastfolien videre til genanvendelse, uden at det skaber problemer.

Stativ til aflevering af blød plast på genbrugspladsen

 

Store mængder blød plast går op i røg

I foråret lavede vi en undersøgelse af, hvor meget affald, der i gennemsnit afleveres pr. husstand og hvor godt det er sorteret. Undersøgelsen viste blandt andet, at blød plast udgør ca. 11 % af restaffaldet.

I 2018 lavede vi en stikprøve af affaldet i containerne til småt brændbart på genbrugspladserne. Her fandt vi ud af, at op til 17,25% af affaldet var blød plast. Det er meget, når man tænker på, hvor lidt blød plast vejer.

Grafisk illustration af hvor meget blød past der ender i småt brændbart på genbrugspladserne i Favrskov

Stikprøve: I Hammel var 17,25% af den samlede mængde i containeren til småt brændbart blød plast.

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.