Nye skilte foran containere på genbrugsplads

Nye skilte øger brugervenligheden på genbrugspladser

05. april 2018

Det bliver nu lettere at sortere affaldet rigtigt på genbrugspladserne i Favrskov. Favrskov Forsyning er klar med nye skilte, der med illustrationer, piktogrammer og tydelig tekst gør det nemt at finde den rigtige container.

Vi har et klart mål om at forbedre sorteringen på genbrugspladserne. For meget genanvendeligt affald ender desværre i containerne til småt brændbart og deponi. Det betyder, at de genanvendelige materialer i affaldet ikke bliver genbrugt.

Et af midlerne til at nå målet, er nye skilte. I løbet af foråret skifter vi de gamle og slidte skilte ud med nye på kommunens fire genbrugspladser.

Det er muligt at sortere i mere end 40 forskellige affaldstyper på genbrugspladserne i Favrskov. Derfor er det helt afgørende, at skiltene kan give kunderne en god vejledning:

- Formålet med de nye skilte er at øge brugervenligheden på genbrugspladserne. De skal gøre det lettere at navigere på pladserne. Derudover skal skiltene vejlede kunderne til at sortere affaldet rigtigt, men også inspirere og motivere til at sortere så meget som muligt, fortæller Jens Drivsholm, der er driftschef i Favrskov Forsyning.

- På de nye skilte er der tydelig tekst, klare illustrationer og et let genkendeligt piktogram, der viser hvilke typer affald, kunderne må lægge i den pågældende container. Denne kombination skulle gerne gøre det lettere for vores kunder at finde den rigtige container og nemmere at sortere affaldet bedre.

Landsdækkende piktogramsystem

Piktogrammerne på skiltene er en del af Dansk Affaldsforenings nye piktogramsystem, der er udviklet i samarbejde med KL, Miljøstyrelsen og en række affaldsselskaber fra hele landet. Visionen bag de nye piktogrammer er at lave et fælles landsdækkende system, så man vil møde det samme piktogram for en bestemt type affald, uanset om man er derhjemme, i sommerhuset, på arbejde eller besøger familien i den anden ende af landet.

- Vi vil gerne støtte op om tiltag, der grundlæggende skal gøre det lettere at sortere affald. Og hvis det nye piktogramsystem skal blive en succes, kræver det selvfølgelig, at kommuner og affaldsselskaber bakker op om initiativet, pointerer Jens Drivsholm.

Indtil videre har 45 kommuner taget det nye piktogramsystem i brug i forskelligt omfang.

Fakta:

I 2017 blev der afleveret mere end 30.000 tons affald på genbrugspladserne i Favrskov. 

I 2017 var der ca. 333.000 besøgende på genbrugspladserne i Favrskov.

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.