To håndværkere smider brædder op i container på genbrugsplads

Nye genbrugspladser i Favrskov

16. januar 2020

Vi skal genbruge og genanvende endnu mere af vores affald. For at nå det mål, kræver det mere plads og moderne genbrugspladser med en indretning, der er brugervenlig. Derfor renoverer Favrskov Forsyning i de kommende år alle genbrugspladserne – med Hammel genbrugsplads som første step.

- Der er sket rigtig meget, siden genbrugspladserne i Favrskov blev bygget. Der kommet mange flere muligheder for sortering og ligeledes øgede krav til sorteringen og sikkerheden på pladserne. I dag kan du sortere i over 40 affaldstyper. Det kræver mere af både pladsmænd, borgere og af genbrugspladsen. Desuden er alle fire pladser nedslidte til et punkt, hvor det er nødvendigt med en gennemgribende renovering. Derfor påbegynder Favrskov Forsyning i 2020 renovering og modernisering af genbrugspladserne, så vi kan sikre at pladserne lever op til den øgede sortering – både i dag, men også i fremtiden, pointerer Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning.

Pladserne renoveres en ad gangen, og de første er Hammel og Hvorslev. Hammel genbrugsplads flytter et stenkast ned af vejen. Det betyder, at den gamle plads vil holde åbent imens den nye bygges. Vi er stadig i idé-fasen, men selve anlægsarbejdet begynder i løbet af 2020. I Hvorslev bliver pladsen på den nuværende adresse og udvides en smule. Renoveringen går i gang, efter den nye plads i Hammel er åbnet. Genbrugspladserne i Hadsten og Hinnerup renoveres de kommende år.

Få indflydelse på den nye genbrugsplads i Hammel

Hvis du bor i kommunen, har du mulighed for at komme med gode idéer, forslag og andre input til den nye genbrugsplads.

Den 18. februar inviterer vi til et Idéværksted om den nye genbrugsplads i Hammel.

- Hvis vi skal indrette genbrugspladser, der fungerer for de besøgende, så skal vi have input fra dem, der bruger pladserne. Derfor vil vi meget gerne i dialog med vores kunder og høre deres idéer til en ny genbrugsplads. Det gør vi blandt andet med arrangementet den 18. februar og et brugerpanel, siger Sara Funch.

KOM TIL idéværksted den 18. februar kl. 17:30 – 19:30

  • Adresse: Italiensvej 3, Hammel
  • Tilmelding senest d. 12. februar til metra@favrskovforsyning.dk eller tlf. 89 64 50 33
  • Favrskov Forsyning byder på inspirationsoplæg og sandwich undervejs

Læs mere om den nye genbrugsplads i Hammel

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.