Dronefoto af gravemaskiner og bunker med jord på byggeplads, hvor ny genbrugsplads i hammel skal ligge

Ny genbrugsplads i Hammel er klar til sommer

03. marts 2021

Til sommer slår Favrskov Forsyning portene op til den nye, moderne genbrugsplads i Hammel, der blandt andet byder på nedgravede containere og udvidet åbningstid.

Anlægsarbejdet på hjørnet af Englandsvej og Italiensvej, hvor den nye genbrugsplads i Hammel kommer til at ligge, er allerede i fuld gang.

Noget af det borgerne i Hammel og resten af Favrskov især kan glæde sig til, er indretningen på den nye plads.

- Den nye genbrugsplads er 3000 kvadratmeter større end nuværende plads i Hammel og selve indretningen lever i langt højere grad op til nutidens krav til sortering og sikkerhed. Blandt andet vil der være nedsænkede containere og siloer til de tunge affaldstyper og så adskiller vi så vidt muligt den tunge trafik med lastbiler fra det areal kunderne vil færdes i, fortæller Lone Bejder, projekt- og udviklingschef i Favrskov Forsyning og tilføjer:

- Vi har lagt meget vægt på at spørge vores kunder, hvordan vi laver den bedste genbrugsplads, blandt andet med ideværksted og et brugerpanel der har fulgt processen fra starten, og vi har fået en masse gode input, så vi glæder os meget til at byde velkommen.

 

Udvidet åbningstid

Typisk er der forskel på, hvornår private borgere og virksomheder har behov for at besøge genbrugspladsen. Derfor udvider Favrskov Forsyning åbningstiden på den nye plads.

- Vi vil gerne yde en rigtig god service for alle vores kunder, både privat- og erhvervskunder. Det kan vi blandt andet gøre ved at udvide åbningstiden, så det også er muligt at få adgang i ydertimerne. For at vi kan realisere det, vil en del af den udvidede åbningstid være uden genbrugsvejledere, så kunderne skal betjene sig selv. Har man brug for vejledning, skal man komme i den bemandede åbningstid, pointerer Søren Frandsen, bestyrelsesformand i Favrskov Forsyning.

 

Renovering af de øvrige genbrugspladser

Vi renoverer i de kommende år kommunens tre øvrige genbrugspladser i Hvorslev, Hadsten og Hinnerup.

 

Yderligere info:

  • Det er den lokale entreprenør ENKON, der udfører anlægsarbejdet med den nye genbrugsplads
  • Den nuværende genbrugsplads i Hammel er 7.000 kvm – den nye plads bliver 10.000 kvm.
  • Det bliver muligt at sortere i mindst 40 affaldstyper på den nye genbrugsplads – med mulighed for at udvide til endnu flere.

 

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.