Person lægger sort kødbakker i genbrugsbeholder

Nu må sort plast komme i genbrugsbeholderen

18. september 2019

Godt nyt til Favrskov Forsynings kunder. Nu kan de sende endnu mere plastaffald til genbrug, da vi nu siger ”ja tak” til sort plast i genbrugsbeholderen.

Siden vi i 2013 indførte husstandsindsamling af papir og pap og emballager af plast, metal og glas, har det ikke været tilladt at lægge kødbakker, urtepotter og andre sorte plastemballager i den todelte genbrugsbeholder. Det laver vi om på nu.

- Sorteringsanlæggene som vi sender glas-, metal- og plastaffaldet til, har haft udfordringer med at adskille sort plast fra resten af affaldet. Det betød, at det gik tabt i genanvendelsesprocessen. Det anlæg vi afleverer til i dag, kan godt håndtere det sorte plastaffald. Og derfor kan vi nu også åbne op for, at der må komme sort plast i genbrugsbeholderen. Det er meget positivt, da meget sort plast ikke blev genanvendt, pointerer Lone Bejder, projekt- og udviklingschef i Favrskov Forsyning.

 

Vigtigt at skylle emballagerne

Af hygiejniske hensyn til de personer, der står med manuel sortering på sorteringsanlægget, skal emballagerne skylles af, inden de lægges i genbrugsbeholderen.

- Kødbakker og andre emballager til fødevarer skal tømmes for madrester og have et let skyl. Urtepotter og lignende skal muligvis skylles, så der ikke er jord i bunden.  Det behøver ikke være pinligt rent, bare det er skyllet af, fortæller Lone Bejder.

Derudover er det også vigtigt at eksempelvis blomsterbakker ikke er så store, at de sidder i spænd i beholderen og blokerer for andet affald. Er plastemballagerne store, er det helt fint at klippe dem i mindre stykker, så de kan ligge løst i beholderen.

Plastemballage kan naturligvis også afleveres på genbrugspladsen, hvis der ikke er plads i genbrugsbeholderen.

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.