Tre affaldsbeholdere står på række i skjul langs hæk

Nu begynder den nye affaldsordning

27. april 2023

Fra 1. maj 2023 træder den nye affaldssorteringsordning i kraft i Favrskov Kommune.

Mange borgere i Favrskov Kommune er allerede godt i gang med at sortere affald i de nye affaldsbeholdere, men officielt starter den nye sorteringsordning først fra 1. maj.

Her begynder City Container som ny renovatør for Favrskov Forsyning.

- Vi glæder os utrolig meget til at overgå til den nye ordning. Vi har alle samarbejder på plads og er klar til at indsamle og genanvende alle 10 affaldstyper. Der er dog flere punkter, som borgerne lige skal være ekstra opmærksomme på, fortæller Lone Bejder, projekt- og udviklingschef i Favrskov Forsyning.

Skelordning og nye tømmefrekvenser

Den nye sorteringsordning betyder, at man fremover skal vænne sig til nye tømmefrekvenser.

Beholderen til rest- og madaffald tømmes fremover hver 2. uge, mens beholderen til plast, kartoner, glas og metal tømmes hver 3. uge. Beholderen til papir, pap og tekstilaffald tømmes hver 4. uge. Du kan se dine tømmedage på Favrskov Forsynings hjemmeside.

Derudover skal borgerne vænne sig til at stille beholderne ud til skel på tømmedagen, såfremt de bor indenfor byskiltet. Uden for byskiltet hentes der som udgangspunkt ved standplads, hvis adgangs- og tilkørselsforhold er overholdt. Se hvor dine beholdere skal stå ved tømning.

- Er man tilmeldt vores nuværende SMS-tjeneste, vil man automatisk overgå til det nye system og modtage besked om tømning af alle tre beholdere. Det er selvfølgelig fortsat muligt for nye brugere at tilmelde sig. Så får man lige en påmindelse, før beholderen bliver hentet – og husker at få den stillet frem til skel, pointerer Lone Bejder.

Ny app skal gøre det nemmere

I forbindelse med den nye ordning præsenterer Favrskov Forsyning samtidig en ny app:

- Med appen ”Affald Favrskov” får borgerne nem adgang til at se deres tømmedage, købe afhentning af ekstra affald og få hjælp til sorteringen af de nye fraktioner. Vi håber, at borgerne vil tage godt imod den, fortæller Lone Bejder.

Appen er gratis at bruge og kan hentes i App Store eller Google Play fra den 8. maj.

Vil du læse endnu mere om den nye sorteringsordning, kan du finde mere information på Favrskov Forsynings hjemmeside: favrskovforsyning.dk/nysortering

Skæringsdatoen er vigtig

Fra 1. maj skal du sortere dit mad-/restaffald i den nye beholder. Det bliver det også muligt at sætte sin fyldte røde kasse til farligt affald ud til tømning.

Favrskov Forsyning har uddelt affaldsposer til sortering af madaffald i velkomstmaterialet sammen med de nye beholdere. Når poserne er brugt op, kan alle almindelige affaldsposer benyttes, såfremt der kan bindes en god tæt knude herpå.

Ekstra affald

I overgangsfasen til den nye ordning vil nogle borgere opleve at have ekstra affald, da overgangen til en ny renovatør medfører nye tømmedage.

- Vi ved, at nogle vil fylde deres beholdere op, før de får tømt igen. Der er mulighed for at aflevere de fleste fraktioner på vores genbrugspladser – dog ikke madaffald, forklarer Lone Bejder.

Fremover vil det fortsat være muligt at aflevere alle typer affald bortset fra mad- og restaffald på genbrugspladserne i kommunen. Derudover bliver det muligt at tilkøbe afhentning af ekstra affald via Favrskov Forsynings webshop, som også lanceres i løbet af maj.

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.