Genbrugsvejleder fortæller om genbrug til en flok mennesker til rundvisning på genbrugsplads

Kom til åbent hus på genbrugspladsen

28. marts 2019

Favrskov Forsyning inviterer borgerne i Favrskov til åbent hus på genbrugspladserne, hvor der både er mulighed for at blive klogere på affaldssortering og få stillet sulten med en morgenbasse eller en grillpølse.

Når Favrskov Kommune, Klima Favrskov og Danmarks Naturfredningsforening holder klimauger i første halvdel af april, vil der være mulighed for at deltage i forskellige arrangementer og aktiviteter rundt om i kommunen med genbrug og klima som omdrejningspunkt.

I den anledning sætter vi fokus på affaldssortering og genbrug, og inviterer til åbent hus på genbrugspladserne.

- Affaldssortering kan være svært og bøvlet. Men det er også meget vigtigt, hvis vi vil genanvende de værdifulde materialer, der er i affaldet. Derfor vil vi altid gerne i dialog med vores kunder, så vi kan lære noget om deres udfordringer med sortering og give et par gode råd med på vejen. Så vi håber at rigtig mange kommer ud på vores pladser til en bid mad og en god snak om affald, fortæller Jens Drivsholm, driftschef i Favrskov Forsyning.

Der vil ligeledes være mulighed for at deltage i konkurrencer og at komme med på en guidet tur rundt på genbrugspladsen, hvor en pladsmand fortæller hvordan affaldet genanvendes og giver et indblik i, hvordan en genbrugsplads drives.

Fokus på plastik

Vi vil især bruge arrangementet til at sætte fokus på blød plastik. Vi omgiver os alle med store mængder af plastaffald, og derfor er der behov for, at vi genbruger frem for at vi brænder det af – eller at det ender i naturen.

- Vi kender jo alle til det her med, at plastikaffaldet fylder meget, eksempelvis fra indpakning af madvarer, plastposer og –sække samt krympeplast og afdækningsplast. Desværre ender rigtig meget af det i containeren til småt brændbart, hvilket er en skam, da det sagtens kan genanvendes. Derfor vil vi sætte ekstra fokus på, hvordan vi får genbrugt mere, så det bløde plast i stedet kommer ned i beholderne til plastfolie på genbrugspladsen, siger Jens Drivsholm.

En kortlægning af containeren til småt brændbart i 2018 viste, at der i gennemsnit var 164 kg plastfolie i en container, der kun burde indeholde brændbart affald. Det er meget plastfolie, når man tænker på hvor meget en plasticpose vejer.

Mød os i klimaugerne:

Åbent hus på genbrugspladserne:

6. april kl. 10-12 – Hvorslev genbrugsplads
9. april kl. 16-18 - Hammel genbrugsplads
10. april kl. 16-18 – Hinnerup genbrugsplads
11. april kl. 16-18 – Hadsten genbrugsplads

Vi glæder os til at se dig.

 

 

 

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.