Toppen af batterier, der står ved siden af hinanden

Kom nemt af med dine brugte batterier

15. februar 2019

Som kunde i Favrskov Forsyning er det nemt at komme af med brugte batterier og småt elektronikaffald. Du skal bare bruge låget!

Batterier og småt elektronikudstyr er en naturlig del af vores hverdag. Men det er desværre ikke helt så naturligt for os at aflevere elektronikaffaldet og de brugte batterier til genanvendelse. Ofte ryger det bare i skraldespanden. I 2017 blev 53% af alle solgte batterier indsamlet på landsplan.

Men det er nemt for dig at komme af med dine brugte batterier og småt elektronikaffald. Du kan aflevere det i hver sin pose på stativet eller beholderen til dagrenovation. Så tager skraldemanden posen med, når han henter dit affald. Du kan selvfølgelig også aflevere det på genbrugspladsen.

Til gavn for miljøet

Når batterier og elektronikaffald ender i skraldespanden, sendes det videre til forbrænding. Og det er dårligt for miljøet.

Både batterier og elektronik består af en masse råstoffer, der kan genanvendes til at fremstille nye produkter. Når det havner i skraldespanden, mister vi en unik mulighed for at bruge disse stoffer igen, men bliver i stedet nødt til at tage af naturens ressourcer. Og når det bliver brændt på et forbrændingsanlæg, siver røgen og de giftige stoffer, der også er i batterier og elektronik, op i luften og ud i naturen til skade for miljøet. 

Sådan fungerer det:

  • Læg batterier og småt elektronik i hver sin klare pose på højst 4 liter. Batterier og elektronik må ikke blandes.

  • Slå en knude på poserne.

  • Læg poserne på låget af dit stativ eller din beholder til dagrenovation.

Så tager skraldemanden poserne med, når han henter dit affald. Vi sørger for, at batterierne og elektronikaffaldet får en miljørigtig behandling.

Indsamlingsordningen påvirker ikke prisen for indsamling af affald.

Læs mere om, hvordan vi genanvender dine brugte batterier og hvad vi egentlig mener, når vi skriver ”småt elektronik”. 

Poser med brugte batterier og småt elektronikaffald på låget af affaldsstativ

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.