gravearbejde i vej i forbindelse med kloakseparering i Selling

Kloakarbejdene fortsætter på trods af coronavirus - også i Selling

02. april 2020

Danmark er lukket ned på grund af coronavirussen og rigtig mange virksomheder og arbejdspladser kører på nedsat blus. Dog ikke alle steder. I Selling – og ved alle øvrige kloakprojekter - holder vi hjulene kørende. Her er vi i fuld gang med at separere kloaksystemet.

Selling er en af de byer, hvor kloaksystemet, i henhold til Favrskov Kommunes Spildevandsplan 2013, skal omlægges fra fælleskloak til separatkloak, således at spildevand og regnvand bliver adskilt i hver sin ledning. Det medfører at spildevandet fra ejendommene løber ned på renseanlægget, og regnvandet løber ud i et regnvandsbassin og videre ud i vandløb.

På trods af corona-situationen har anlægsarbejdet kunne fortsætte og faktisk køre på normal vis. Men vi tager naturligvis særlige forholdsregler.

- Bemandingen er uændret i forhold til før samfundet blev lukket ned. Der er fortsat syv medarbejdere fra VAM (entreprenøren) på pladsen. Men når de holder spisepause, foregår det i to hold i to forskellige mandskabsvogne, og andre spiser i egen bil. Der er indført tvungen håndvask og vi har opsat sedler med myndighedernes corona-retningslinjer. Og så er der selvfølgelig meget fokus på at holde god afstand til hinanden, fortæller Anette Paulin, projektleder i Favrskov Forsyning.

Alle fællesmøder afholdes udenfor i den fri luft, og med behørig afstand til hinanden. Heldigvis har foråret vist sig fra sin gode og solrige side.

Som følger af Corona-karantænen er der naturligvis færre biler på vejene ligesom skolebussen heller ikke kører. Det betyder, at vi i langt højere grad kan gennemføre arbejdet i vejene, uden at genere trafikken – og uden at trafikken forstyrrer arbejdet. Samtidig håber vi også, at beboerne i området oplever færre gener – og måske har mulighed får at følge arbejdet, når de trækker frisk luft sammen – og på afstand.

 

arbejde i vejen i Selling - kloakseparering
Solskin og langt færre biler på vejene end normalt.​

 

Gravemaskine læsser sand op i ladet på anden maskine​De dejlige vejr betyder også, at vi nu kan udføre det sidste jordarbejde ved bassin i marken.

 

kloakarbejder står nede i opgravet vej og lægger kloakledninger i vejen i sellingTåstrupvej, hvor der lægges 200 mm spildevandsledning og 700 mm regnvandsledning i den ene side af vejen. Store rør (700 mm) kræver meget plads til udgravning. Derfor er det en klar fordel med den reducerede trafik.

Se vores øvrige kloakprojekter her.

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.