Korteletter tilberedes på stegepande

Hæld ikke fedt i afløbet

19. oktober 2018

Det er ikke særlig fedt, når fedt ender i kloakken. Hvis du skyller overskydende fedt fra stegepanden, frituregryden eller det ovnfaste fad ud i vasken, kan det stoppe afløbet.

Fedtet størkner og sætter sig som en prop, når det kommer ned i kloakken. Det medfører, at spildevandet ikke kan løbe frit i kloakken, hvilket i værste fald kan give oversvømmelser i kældre, grimme lugtgener og rotteproblemer. Og ikke nok med det. Det er ligeledes dyrt at rense kloakken, så den fungerer optimalt igen.

Så stop fedtet, før fedtet stopper din kloak.

Sådan skal du gøre:

Fedt fra panden, kan du tørre af med køkkenrulle og lægge det i skraldeposen. Drejer det sig om større mængder fedt, eksempelvis stegefedt eller friturefedt, kan du hælde det i en tom mælkekarton eller en tæt plasticpose og smide det ud med det øvrige husholdningsaffald. Du kan selvfølgelig også genbruge det overskydende fedt som fuglemad eller til senere madlavning. 

Find flere gode råd om kloak her.

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.