keramik i container på genbrugsplads

Genbrugspladser holder fortsat lukket for private

27. marts 2020

Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde genbrugspladser lukket for private gælder stadig – også i Favrskov.

Det gode forårsvejr og den ufrivillige hjemmekarantæne har formentlig fået mange til at gå i krig med ukrudtet i haven eller til at rydde op og smide ud. I samme takt stiger behovet for at aflevere affald på genbrugspladsen. Men private borgere må væbne sig med tålmodighed. Genbrugspladserne i Favrskov holder fortsat lukket på ubestemt tid.

- Vi følger de anbefalinger Kommunernes Landsforening (KL) og Sundhedsstyrelsen har sendt ud. Nemlig, at adgang til genbrugspladser for private ikke er en kritisk funktion, og at pladserne derfor ikke skal holdes åbne. Og vi åbner ikke, så længe at man fra regeringens side vurderer, at det udgør en smittefare, udtaler Søren Frandsen, bestyrelsesformand i Favrskov Forsyning, og tilføjer:

- En åbning vil formentlig sætte stort pres på pladserne. Og selvom vi nok kan begrænse antallet af kunder på genbrugspladserne, kan vi ikke kontrollere, hvordan det påvirker trafikken på vejene og længden på køen.

 

Behold dit affald derhjemme

Lukningen af genbrugspladserne har desværre fået flere til at dumpe deres affald i naturen.

- Vi har selvfølgelig forståelse for den frustration det medfører, når man ikke kan komme af med sit affald på genbrugspladserne. Men vi opfordrer alligevel til, at man beholder sit affald derhjemme, og at man hverken smider affald i vejgrøfter, på P-pladser og andre steder i naturen eller brænder sit affald på privat grund. Selvom det er besværligt at opbevare affaldet, skal vi stadig passe godt på vores miljø, understreger Anders G. Christensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune.

I Favrskov Forsyning følger man naturligvis med i de offentlige udmeldinger og er løbende i dialog med KL og Dansk Affaldsforening vedrørende anbefalinger og retningslinjer for adgang til genbrugspladser.

Bestyrelsesformanden i Favrskov Forsyning og formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune appellerer til, at centrale myndigheder får koordineret, således at der ikke er forskel fra kommune til kommune, om genbrugspladserne holder åbent eller ej.

 

Find hjælp hos en lokal vognmand eller udnyt haveaffaldet i egen have

Er mængden af haveaffald alligevel blevet for stor til at opbevare derhjemme, kan løsningen være at få hjælp af en lokal vognmand.

- Vi har hørt om grundejerforeninger, der selv har lejet en container ved en lokal vognmand. På den måde kan man både af med sit haveaffald, undgå smittefare og bidrage til at holde hjulene i gang i det lokale erhvervsliv, siger Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning.

En anden mulighed er at udnytte sit haveaffald i egen have. Hvis du beholder havens kviste og blade inden for hækken, skaber du også hjemsted og mere plads til flere forskellige arter, og bidrager dermed til biodiversiteten. Læs mere at udnytte haveaffald i egen have her.                       

Hold dig opdateret om corona-situationen i Favrskov Forsyning 

 

 

 

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.