skoleelever sidder og lytter til mand, der står op

Favrskov Forsyning slår et slag for erhvervsuddannelser

22. august 2018

Tirsdag den 21. august fik eleverne fra 9. klasse fra Søndervangsskolen en smagsprøve på, hvad det indebærer at arbejde med spildevand og affald, da de besøgte Favrskov Forsyning. Samtidig fik de et indblik i, hvilke ”uddannelsesveje”, der kan føre til et job i forsyningsbranchen.

Besøget var et led i projektet Smartskills, som erhvervsskoler og en række andre aktører i Midtjylland står bag. Projektet har til formål øge kendskabet til erhvervsuddannelser, skabe praktikpladser og dermed i sidste ende, at få flere til at vælge erhvervsuddannelser.

Eleverne fra Søndervangsskolen mødte ansatte fra Favrskov Forsyning, der hver især kunne fortælle om deres uddannelsesmæssige baggrund, og berette om, hvordan de bruger deres erhvervsuddannelse i arbejdet på blandt andet renseanlæg og genbrugspladser.

Ifølge Jens Drivholm, driftschef i Favrskov Forsyning, er det vigtigt at få flere unge ind på erhvervsuddannelserne.

- I Favrskov Forsyning ansætter vi både elektrikere, smede, maskinarbejdere og spildevandsoperatører og folk med en helt anden erhvervsuddannelse. Vi er ganske enkelt afhængige af, at der bliver uddannet nogle gode kandidater fra erhvervsskolerne. Derfor vil vi meget gerne slå et slag for erhvervsuddannelserne. Det kan vi blandt andet gøre ved at vise vores branche frem og fortælle om, hvordan man kan bruge sin erhvervsuddannelse ”ude i virkeligheden”.

For eleverne var besøget hos Favrskov Forsyning både en spændende og lærerig oplevelse.

- Jeg synes besøget har været helt vildt spændende. Det udvider ens horisont for, hvad man ved omkring de forskellige uddannelser, og hvordan man eventuelt selv vil uddanne sig. Noget af det, jeg kan tage med mig her fra er, at man godt kan tage flere uddannelser og at man godt kan eksperimentere lidt. Selvom man har taget én uddannelse, kan man sagtens komme til at arbejde med noget andet, siger Signe, 14 år.

- Det er spændende at høre om, hvordan man for eksempel kan bruge håndværkfagene i forskellige jobs. Også jobs, hvor jeg umiddelbart troede, at en gymnasial uddannelse var et krav, fortæller Niklas, 15 år.

I Favrskov Forsynings drift arbejder der 25 medarbejdere, som blandt andet driver renseanlæg og genbrugspladser, bekæmper rotter og sørger for, at kloaknettet i Favrskov fungerer optimalt.

 

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.