Biler holder langs containere på genbrugsplads, imens der læsses af i containere

Favrskov Forsyning åbner igen genbrugspladser for private kunder

29. marts 2020

Fra tirsdag den 31. marts åbner Favrskov Forsyning igen for adgangen til genbrugspladserne for private kunder. Tiltaget sker efter nye udmeldinger fra Kommunernes Landsforening (KL) og Dansk Affaldsforening. Styrelsen for patientsikkerhed har vurderet, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne pladserne med visse sikkerhedsforanstaltninger.

- Vi valgte at følge KL´s anbefalinger i forhold til at lukke genbrugspladserne for at mindske smitterisikoen med Coronavirus. Nu har Styrelsens for patientsikkerhed vurderet, at pladserne godt må åbne, hvis vi sikrer, at der ikke kommer for mange ind på pladserne ad gangen. Den anbefaling har bestyrelsen valgt at følge, og derfor åbner vi alle pladser fra på tirsdag, siger Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning.                                   

Lørdag meldte KL ud, at pladserne kan åbne fra tirsdag den 31. marts. På grund af det gode vejr og den ekstra tid derhjemme, har mange store mængder haveaffald og affald fra oprydning i hjemmet, så der forventes et stor pres på pladserne. Derfor er det vigtigt med en koordinering, så pladserne landet over åbner samme tid, således at presset på de enkelte pladser spredes bedst muligt ud.

 

Max 8 kunder ad gangen

Det er stadig meget vigtigt, at vi holder god afstand til hinanden, hvis vi skal undgå spredning af coronavirussen. Derfor lukker forsyningen max 8 kunder ind ad gangen på genbrugspladserne.

- Vi følger naturligvis myndighedernes anbefalinger om, at vi skal holde god afstand og vise hensyn til hinanden. Derfor lukker vi kun otte kunder ind på pladsen ad gangen, oplyser driftschef Jens Drivsholm, og tilføjer:

- For at sikre, at der ikke kommer for mange ind, vil der være personale ved indgangen til pladserne. Derudover vil det ikke være muligt for kunder at henvende til personalet, hvis de opholder sig i mandskabsrummet. Vi opfordrer naturligvis til, at alle respekterer disse anvisninger.

Det er vigtigt at man selv medbringer kost og skovl til pladserne, for at mindske smitterisikoen. Samtidig opfordres alle kunder til at bære handsker, når de er på pladsen. Af hensyn til smittefare, må børn ikke komme ud på pladserne, og max to voksne pr. bil må foretage aflæsning på pladserne.

 

Ingen mulighed for at aflevere til direkte genbrug

Containere til genbrug og ”Gi’ og Ta’” er lukket. Hvis du har noget til direkte genbrug, opfordrer vi til, at du afleverer det direkte til genbrugsbutikker eller beholder det hjemme, til vi åbner for ”Gi’ og Ta’” og genbrugscontainerne igen.

 

Stort pres på genbrugspladserne… og på vejene

Det gode forårsvejr og den ufrivillige hjemmekarantæne har fået mange til kaste sig ud i den helt store haverengøring, rydde op i garagen eller færdiggøre det længe ventede gør-det-selv projekt. Og i takt med dette, stiger behovet for at aflevere sit affald på genbrugspladsen også. Derfor forventer vi stort pres på både genbrugspladserne og på vejene hen til pladserne.

- Der har været efterspørgsel for at benytte genbrugspladserne og mange har formentlig samlet store mængder affald til genbrug. Derfor forventer vi, at rigtig mange vil besøge pladserne, når vi åbner igen. Det kan skabe kødannelse ved indgangen til genbrugspladserne, men også på vejene hen til genbrugspladserne. Vi opfordrer derfor til, at man udviser tålmodighed og hensyn til andre billister, men vi glæder os også til igen at tage imod vores kunder på genbrugspladserne, pointerer Sara Funch.

Følg med i corona-situationen i Favrskov Forsyning 

 

Forskellige skilte og containere på genbrugsplads

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.