træreol og møbler står på græsplæne

Dit storskrald bliver nu genbrugt

22. juli 2021

Fire gange om året har du som borger i Favrskov mulighed for at få afhentet storskrald – helt gratis. Storskrald kan for eksempel være pap, møbler, jern og metal, gulvtæpper og hårde hvidevarer.

Storskraldet skal stilles frem til fortovet eller på gårdspladsen, hvor det afhentes af Favrskov Forsyning med en kranbil. Derefter køres det på genbrugspladsen, hvor det sorteres til genanvendelse, så de gamle træmøbler kan blive til nye spånplader, det brugte pap kan blive til nyt pap, og de gamle haveredskaber kan smeltes om til nyt jern.

Fremover er der dog også den mulighed, at den velgørende forening Aarhus Klunserne vil afhente alt eller noget af dit storskrald, hvis det er i god stand og kan sælges videre. Overskuddet går til et velgørende formål.

Du kan hjælpe foreningen med at angive om dine ting er egnet til genbrug, ved at sætte kryds i ”Ting egnet til genbrug” når du tilmelder storskrald.

Hvis du ikke ønsker at donere storskrald til foreningen, skal du markere det med et stykke papir klistret eller bundet fast, hvor du skriver: donation nej tak.

Baggrunden for det nye tiltag

Hidtil har det ikke været muligt, at de gode ting, der stadig fungerer, kunne sorteres fra og genbruges af andre. Ganske enkelt, fordi det har været umuligt at løfte tingene over i kranbilen uden at ødelægge dem.

Derfor satte Favrskov Forsyning og Aarhus Klunserne gang i et forsøg i april og maj 2021. Forsøget gik ud på at se, om der var gode genbrugsting i storskraldet, som Aarhus Klunserne kunne sælge, så andre kunne få gavn af dem. Aarhus Klunserne har hjulpet med at samle storskraldet ind, og har taget de gode ting med hjem til butikken.

Overskuddet fra salget i butikken går til humanitært arbejde. På den måde kan dine genbrugsting også være med til at gøre en god gerning.

Forsøget har både vist, at der er en del skrald i storskraldet – men også, at noget kan bruges igen. Derfor har Aarhus Klunserne sagt ja tak til at fortsætte med ordningen. 

Et af målene i Favrskov Forsynings nye strategi er at få endnu mere affald genanvendt, genbrugt eller endnu bedre; forebygget, så vi skaber mindre affald. Og netop derfor er vi så glade for at Aarhus Klunserne fremover vil hente de gode ting ud af storskraldet og hjælpe med at skabe mindre affald.

Derfor: når du tilmelder dit storskrald fremover, så husk at overveje om det mon kan genbruges – så hjælper du os også med at skabe mindre affald.

Læs mere om storskraldsordningen her.

 

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.