Container og skilt til deponi på genbrugsplads

Der er styr på deponiaffaldet

23. juni 2020

Igen i år viser en kortlægning af containerne til deponi store forbedringer i sorteringen.

Deponiaffald er affald, der hverken kan genbruges, genanvendes eller brændes. Det er nederste niveau i affaldshierarkiet – affald vi ikke kan bruge til noget som helst.

Tidligere er der desværre havnet en masse genanvendeligt og brændbart affald i deponi-containerne, men brugerne på genbrugspladserne har fået godt styr på sorteringen, og mængden af fejlsorteret affald er faldet markant siden 2017:

 

Diagram over udvikling i sorteringen i deponi på genbrugspladser

 

Dårlig sortering er både dyrt for miljøet, forsyningen og for forbrugerne. Derfor er det meget glædeligt, at mængden af fejlsorteret affald til deponi er faldet så meget.

Det fejlsorterede affald, vi trods alt fandt i kortlægningen, bestod især af tagpap, keramik, beton og gips – affaldstyper, der alle kan sorteres til genanvendelse på genbrugspladsen.

Husk, at du altid skal spørge pladsmanden, inden du smider ting til deponi – så er vi sikre på at vi genanvender mest muligt.

 

Hvad sker der med deponiaffaldet?

Når containerne til deponi er fulde, kører vi affaldet til Feltengård Losseplads. Her bliver det lagt i store afgrænsede huller i jorden. Hullerne er beskyttet af en membran, der forhindrer giftige stoffer fra affaldet i at sive ud i miljøet.

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.