Bundter med pengesedler med ild i og testen

Brænder du penge af?

17. september 2019

Det er både dyrt for miljøet og økonomien at brænde usorteret affald af. Til gengæld er der penge i at sælge affald til genanvendelse.

På genbrugspladserne havner meget genanvendeligt affald desværre i containerne til ’Småt brændbart’. Især hård plast, pap, træ, jern og metal, tekstiler og plastfolie.

Det er ærgerligt, fordi vi går glip af muligheden for at genanvende de materialer, der findes i affaldet. Men det er også dyrt.

Når vi afsætter en fuld container med eksempelvis sorteret pap, jern eller træ, får vi penge for det. Derimod skal vi betale penge for at komme af med brændbart affald. Målet er derfor klart: Mere affald skal sorteres i de rigtige containere, så vi kan genanvende det og få penge for det. Ellers går affaldet og ”pengene” op i røg.

Selvom langt det meste affald kan genanvendes, hører noget affald selvfølgelig til i ’Småt brændbart’, fx flamingo, skumgummi og snavset træ og papir.

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.