Forskellige farver som maling på lærred

Børn laver kunst på Hammel genbrugsplads

05. august 2021

Kunst er nok ikke det første, der popper op i dit hoved, når du besøger genbrugspladsen. Men det kan lokale børn og unge måske lave om på. 

I sidste uge åbnede den nye genbrugsplads i Hammel. Og udover at pladsen er topmoderne og brugervenlig, kan brugerne også snart nyde kreative kunstværker og spændende udsmykning.

I samarbejde med Hammel Billedskole er børn fra lokalområdet i fuld gang med at dekorere et nyt område, der skal indrettes med genbrugskonceptet Gi’ og Ta’, genbrugsting til foreninger og et informationsområde, der blandt andet skal bruges, når skoleklasser og kunder får en rundvisning på pladsen.

 

Børn på sommerbilledskole sidder ved borde og får undervisning af lærer

 

Hammel Billedskole afholder hvert år sommerskole for børn, og i år foregår det på Hammel genbrugsplads, hvor eleverne skal give affald nyt liv som kunst i det nye område.

- For os er det vigtigt, at den nye genbrugsplads er borgernes plads. Derfor er vi også meget glade for, at Hammel billedskole har indgået dette samarbejde, så børnene i Hammel og omegn får mulighed for at sætte deres kreative præg på den nye genbrugsplads, fortæller Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning.

Kunstværkerne udføres både med kunstnerisk inspiration og med inspiration fra de materialer som vi normalt kalder ”affald”, hvor gamle ting fra containerne kan bruges i den kreative proces. På den måde lærer børnene også om affaldets værdi og at tænke kreativt med nye materialer.

- Affald er et spændende og alsidigt materiale at arbejde med. Derudover rummer meget affald gode historier, der kan bringes i spil i kunsten, siger Maja Germundsson fra Hammel Billedskole.

Billedskolens sommerskole finder sted torsdag d. 5. august og fredag d. 6. august.

Hammel Billedskole afholder fernisering fredag d. 6. august kl. 15:30 for billedskolens elever og familie.  Pressen er naturligvis velkommen til at komme på besøg for at se kunstværket.

 

Elever får undervisning på sommerbilledskole på Hammel genbrugsplads

 

Kontakt for yderligere oplysninger:

Mette Raaschou, projektleder i Favrskov Forsyning: tlf. 89 64 50 33 / metra@favrskovforsyning.dk

Til nyhedsoversigten
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.