Selvbetjening

Ny genbrugsplads i Hammel

Vi skal genbruge og genanvende endnu mere af vores affald. Det kræver mere plads og det kræver moderne genbrugspladser med en indretning, der giver mening for brugerne. Derfor renoverer Favrskov Forsyning i de kommende år alle genbrugspladserne.

En af de første pladser i Favrskov, Hammel genbrugsplads, åbnede i 1990. Dengang var der ni fraktioner at sortere i: stort og småt brændbart, jernskrot, hårde hvidevarer, haveaffald, papaffald, aviser/ugeblade, tekstiler, glas og PVC.

Siden da er der kommet mange flere sorteringsmuligheder, krav og containere til, og på Hammel genbrugsplads kan du i dag sortere i over 40 fraktioner. Det kræver mere både af pladsmænd, borgere og af genbrugspladsen.

Derfor påbegynder Favrskov Forsyning i 2020 renovering og modernisering af genbrugspladserne i Favrskov, så vi kan sikre at pladserne lever op til den øgede sortering – både i dag, men også i fremtiden.

Pladserne renoveres en ad gangen, og den første er Hammel. Hammel flytter et stenkast ned af vejen, hvor anlægsarbejdet begynder i 2020. Det betyder, at den gamle plads vil holde åbent imens den nye bygges.

Hvis vi skal indrette genbrugspladser, der fungerer for de besøgende, så skal vi have input fra dem, der bruger pladserne. Det betyder at din og brugernes holdning er vigtig for os.

Derfor inddrager vi både borgere, erhverv, foreninger og institutioner i udviklingen af den nye plads.

Første arrangement var d. 18. februar, hvor vi afholdt et åbent Idéværksted. Her fik vi en masse gode ideer og input med, som vores rådgiver har fået med til første skitse i indretningen.

Brugerpanel

Der er oprettet et brugerpanel med borgere og brugere af genbrugspladsen, der skal følge udviklingen af pladsen.

Brugerpanelets opgave bliver at byde ind med behov og ideer, men også give feedback på konkrete tegninger, indretning, services og nye tiltag - og at sikre at vi laver den bedste plads for alle brugere.

Brugerpanelet mødes 3 - 6 gange i projektperioden og til evaluering. 

Kontakt

Hvis du har ideer eller input du ønsker at få med, eller ønsker du at høre mere om brugerpanelet eller arrangementer, så kontakt Mette Raaschou på:

metra@favrskovforsyning.dk

Tlf. 89 64 50 33

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.