Farvede skruelåg i plast og et genbrugssymbol i midten

GenbrugsKLOG - på plast

Plast fylder meget, både i vores hverdag, i medierne - og i vores affaldsbeholdere.

Men hvad er plast egentlig? Hvorfor er genanvendelse af plast nødvendig? Og hvordan gør vi det bedst?

I samarbejde med plastmageruddannelsen på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten sætter vi fokus på genanvendelsen af plast i Klimaugerne 2020.

Plastlåg bliver til gaver i Klimaugerne

I januar – februar 2020 samlede vi plastlåg fra dunke, flasker, mælkekartoner osv. ind i en separat beholder på Hadsten Genbrugsplads.

Plastlåg er nemme at sortere, og typisk er de lavet af samme type plast, hvilket gør det nemmere at genanvende.

Plastlågene er nu afleveret til eleverne på plastmageruddannelsen. De identificerer plasttyperne, og med teknikken ”soft tooling” laver de en 3D printet støbeform, som plasten støbes i.

Dine låg bliver på den måde smeltet om til en lille gave, som vi deler ud til gæster på genbrugspladserne i Klimaugerne i uge 13 og 14.

Plast indgår i utallige sammenhænge i vores hverdag, og det har stor værdi både for den enkelte og for samfundet.

En hverdag uden plast er ganske utænkelig. Tænk bare på computere, biler, indpakning af fødevarer, medicinsk udstyr, legetøj etc.

I og med at plast har en så udbredt anvendelse, har vi både som Forsyning og uddannelsesinstitution en stor interesse i, at plastprodukterne bliver brugt der, hvor de gør mest gavn for os og samtidig genanvendt så det gavner miljøet.

Læs mere om, hvad vi normalt gør med plasten fra din genbrugsbeholder og genbrugspladser.

Læs mere om plastmageruddannelsen på DJH.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.