Snebunke og tre affaldsbeholdere og en bil i baggrunden

Spørgsmål og svar om vintervejr og indsamling af affald

Sne og isglatte veje giver udfordringer for både skraldemænd og skraldebiler. Vi forsøger at tømme så mange beholdere som muligt på de planlagte ruter.

Vi har samlet en række spørgsmål og svar om indsamling af affald i vintervejret:

Hvis du ikke har fået tømt dine affaldsbeholdere i uge 1, 2 og 3, kan du se en plan for tømningen her: Link til Driftsinfo

Du kan lægge det ekstra affald - svarende til din almindelige mængde husholdningsaffald - i klare sække, og stille dem ved siden at din beholder. Så tager skraldemanden også det ekstra affald med, når han kommer og tømmer. Husk at affaldet skal være sorteret.

OBS: Glas og flasker medtages ikke i klare sække. Aflever det i stedet på genbrugspladsen.

Du kan også aflevere dit affald på genbrugspladsen - også restaffald og madaffald i en midlertidig periode. Alle genbrugspladser holder åbnet med almindelige åbningstider. Se åbningstider her.

  • Du kan hjælpe skraldemændene ved at rydde fortovet for sne og is ud for din matrikel og ligeledes salte eller gruse adgangsvejen fra skraldebilens holdeplads til dine affaldsbeholdere, så de kan komme sikkert hen til din beholdere. 
     
  • Har sneploven lavet snedynger ud for din ejendom, kan beholderen ikke tømmes. Derfor kan det også være en god idé at rydde en farbar sti, så beholderen kan trækkes ud til skraldebilen på vejen.
     
  • På grund af frosten kan affaldet desuden have sat sig fast i beholderen. Sørg derfor også for at løsne affaldet, så det nemmere falder ud ved tømning.

Vi prioriterer at tømme så mange beholdere som muligt på de planlagte ruter. Dermed er det desværre ikke muligt at indhente alle de manglende tømninger samtidig.

Har du ikke fået tømt din beholder, skal du forvente, at der først bliver tømt på næste ordinære tømmedag. 

Vi forsøger dog løbende at indhente manglende tømninger. Vi kan desværre ikke udsende SMS’er vedrørende disse tømninger. Lad derfor dine beholdere stå synligt fremme.

Tilmeld dig til vores SMS-tjeneste her.

Du modtager en SMS-påmindelse før de planlagte tømninger som vanligt.

Er din beholder ikke blevet tømt som planlagt, forventer vi, at den først bliver tømt på næste ordinære tømmedag.

Vi forsøger dog løbende at indhente manglende tømninger. Vi kører blandt to ekstraordinære tømmeruter mandag og onsdag i uge 4. Vi kan desværre ikke udsende SMS’er vedrørende disse tømninger. Lad derfor dine beholdere stå synligt fremme.

 

Det er Favrskov Kommunes vinterberedskab, der står for saltning og snerydning på de kommunale veje. Det sker efter en prioritering ud fra, hvor vigtige vejene og stierne er for at få afviklet trafikken. De mest trafikerede veje har højeste prioritet og saltes og ryddes præventivt og ofte, hvorimod boligveje kun saltes og ryddes undtagelsesvist. Læs om Favrskov Kommunes glatførebekæmpelse her.

Bor du på en privat vej eller privat fællesvej, er det grundejeren(e), der har ansvaret for at rydde sne.

Selv om en del af vores kunder i den kommende tid vil opleve, at tømninger, som ikke kunne foretages på grund af vintervejret, først sker på næste ordinære tømmedag, vil der ikke blive tilbagebetalt en del af affaldsgebyret. De opkrævede gebyrer skal dække samtlige omkostninger ved affaldsordningerne, og disse omkostninger falder ikke for hverken renovationsselskabet eller for Favrskov Forsyning, selv om der i en periode tømmes færre beholdere.

Først og fremmest vedrører en stor del om omkostningerne behandlingen af affaldet, og der bliver i sidste ende indsamlet samme mængde affald. Desuden indebærer vintervejret en række ekstraordinære indsatser (bl.a. kørsel i weekender og ekstraordinær opstilling og tømning af beholdere på genbrugspladserne), som medfører ekstra omkostninger.

Vores renovatør kører med helårsdæk, da det ifølge dem er den bedste løsning som en helhedsbetragtning. Deres dæk er M+S mærket (mud and snow), som betyder at de er beregnet til at køre vinter også.

Uanset valget af dæktype er det vigtigt, at vejen også er farbar for skraldemændene, og ikke udelukkende bilerne. Skraldemændene håndterer dagligt mange ind- og udstigninger af deres skraldebiler, ligesom de trygt og sikkert skal kunne trække beholderen frem og tilbage til og fra skraldebilen.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.