Sort kødbakke lægges ned i genbrugsbeholder

JA TAK til sort plast

Da vi i 2013 indførte husstandsindsamling af papir og pap og emballager af plast, metal og glas, var det ikke tilladt at lægge kødbakker, urtepotter og andre sorte plastemballager i den todelte genbrugsbeholder. Det lavede vi om på i 2019, så du har mulighed for at sende endnu mere plast til genanvendelse.

Sorteringsanlæggene som vi sender affaldet af glas, metal og plast til, har haft udfordringer med at adskille sort plast fra resten af affaldet. Det betød, at det gik tabt i genanvendelsesprocessen. Det anlæg vi afleverer til i dag, kan heldigvis godt håndtere det sorte plastaffald. Derfor må der gerne komme sort plast i genbrugsbeholderen. 

 

Vigtigt at skylle emballagerne

Det er vigtigt, at du tømmer emballager til fødevarer og giver dem et let skyl emballageaffald, inden du lægger det i genbrugsbeholderen. Dette er af hygiejniske hensyn til de personer, der står med manuel sortering på sorteringsanlægget.

Se video: Giv dit affald et let skyl

Derudover er det også vigtigt, at eksempelvis blomsterbakker ikke er så store, at de sidder i spænd i beholderen og blokerer for andet affald. Er plastemballagerne store, er det helt fint at klippe dem i mindre stykker, så de kan ligge løst i beholderen.

Plastemballage kan naturligvis også afleveres på genbrugspladsen, hvis der ikke er plads i genbrugsbeholderen.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder .

Jeg giver hermed samtykke til, at Favrskov Forsyning A/S må sende mig elektroniske nyhedsbreve. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at afmelde nyhedsbrevet. Dette kan gøres via link nederst i nyhedsbrevet. Læs Favrskov Forsynings privatlivspolitik.